Gündem Hafta sonu hava durumu nasıl ?

Hafta sonu hava durumu nasıl ?

25.12.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son tahminleri açıkladı. Peki hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da yağış bekleniyor mu? Hava durumu ile ilgili son gelişmeler haberimizde.

Hafta sonu hava durumu nasıl

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SİS UYARISI: Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İstanbul'da Cumartesi günü yüksek kesimlerde yer yer yağış görülürken; Pazar günü az bulutlu ve güneşli bir hava hakim oalcak. Özellikle iç kesimlerde sis etkili olacak.

BUGÜN HAVA NASIL?

İSTANBUL Az bulutlu, zamanla çok bulutlu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 12

İZMİR Az bulutlu 15

ADANA Az bulutlu ve açık 21

ANTALYA Az bulutlu ve açık 20

ANKARA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1

ESKISEHIR Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 0

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 12

GÜMÜŞHANE Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 6

TRABZON Çok bulutlu 14

ERZURUM Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 0

DIYARBAKIR Az bulutlu ve açık 16