Gündem Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

20.11.2015 - 12:53 | Son Güncellenme:

Meteoroloji hava durumu ile ilgili halkı uyardı. Dün akşamdan itibaren görülen kuvvetli rüzgarın bazı kesimlerse şiddetleneceği bilgisi geldi. Peki hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İşte meteorolojiden son dakika hava durumu raporu...

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak

Yapılan açıklamada, “Cuma günü akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısından başlayarak etkisini arttıracak olan rüzgarın; Cumartesive Pazar günleri Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli lodosla birlikte başta soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Haberin Devamı

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Batman çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara, ve Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 21

Haberin Devamı

Adana: Az bulutlu ve açık 23

Antalya: Az bulutlu ve açık 23

Samsun: Parçalı ve az bulutlu

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 17

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 17

Yazarlar