Gündem Peş peşe kar tatili haberleri! Eğitime bir gün ara verildi

Peş peşe kar tatili haberleri! Eğitime bir gün ara verildi

19.03.2024 - 21:35 | Son Güncellenme:

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim- öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildiği duyuruldu.

Peş peşe kar tatili haberleri Eğitime bir gün ara verildi

Kentte etkili olan kar yağışı günlük yaşamı etkilerken, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim-öğretime verilen ara bir gün daha uzatıldı. Hakkari Valiliği tarafından okulların tatil edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde bulundurularak 20.03.2024 salı günü ilimiz genelinde Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki tüm eğitim öğretim bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır." denildi.

Haberin Devamı

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği, kentte etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “Beytüşşebap ve Uludere ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; 20 Mart Çarşamba günü tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

Selden kapanan Şırnak- Uludere karayolunda ise temizleme çalışmaları sürüyor.

VAN

Van'ın Çatak ve Saray ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Çatak ve Saray kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Mart Çarşamba günü için eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.