Gündem Halk TV canlı yayınını basan 5 kişi serbest

Halk TV canlı yayınını basan 5 kişi serbest

07.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Orman yangınlarından etkilenen Marmaris İçmeler’de önceki akşam yangınların tartışıldığı Halk TV canlı yayını bir grup saldırgan tarafından basıldı.

Halk TV canlı yayınını basan 5 kişi serbest

HABER MERKEZİ - “Yanlış konuştuğunuzda engelleriz” diye bağıran saldırgan grup içindeki bir kişi, şişeyi kırarak olay yerindeki kameramanı hedef aldı. Moderatör Gökmen Karadağ ile programın konukları gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve avukat Salim Şen’e yapılan saldırının ardından canlı yayın bir süre kesildi. Saldırganlar arbedenin ardından bölgeden ayrıldı. Şikayet üzerine çalışma başlatan Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, beş kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 4’ü savcılıkça, 1’i de tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Programda bulunan gazetecilerden Murat Ağırel, sosyal medya hesabından saldırganlar hakkında şikayette bulunmak için karakola gittiklerinde, saldırganların “Bize saldırı oldu, asıl biz şikayetçiyiz” dediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında  yaşananlar nedeniyle programın moderatörü gazeteci Gökmen Karadağ’ı arayarak, “geçmiş olsun”  dileklerini iletti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeri (TGC) Yönetim Kurulu “Üyelerimiz Gökmen Karadağ, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz’a yapılan saldırı halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Gazetecilik suç değildir. İktidar tarafından yönlendirilen gruplarla eleştirel medyaya bedel ödetilme eylemlerinden vazgeçilmelidir. Saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilip cesaretlendirilmemelidir” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Üst Kurulu da hem Muğla hem Antalya’da yapılan saldırıları kınadı. Yapılan açıklamada, “Ülke TV muhabirine hem de kadın bir gazeteciye yapılan, belli zihniyetin acı bir şekilde görmezden gelebildiği şiddeti kınadığımız gibi. Halk TV’ye yapılan saldırıyı da kabul etmiyoruz. Bazılarının yaptığı gibi bizim için medyanın ötekileştirilmesi asla söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.