Gündem Hangi illerde 20 yaş ve altı gençler için sokağa çıkma yasağı var? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Hangi illerde 20 yaş ve altı gençler için sokağa çıkma yasağı var? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

18.03.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmeler araştırılmaya devam ediyor. Kademeli normalleşme kararları ile birlikte bazı illerde kısıtlamalar kaldırılmıştı. Türkiye koronavirüs risk haritasına göre kontrollü normalleşme adımları atılıyor. Kontrollü normalleşme ile birlikte 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili de saat değişikliği yapılmıştı. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak, hangi illerde var?

Hangi illerde 20 yaş ve altı gençler için sokağa çıkma yasağı var 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? 20 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı hangi illerde var, hangi saatlerde geçerli? İşte 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili son değişiklikler ve merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.

İSTANBUL'DA 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

İstanbul yüksek risk grubunda yer aldığı için 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 20 yaş altı kişiler 14-18.00 saatleri arasında geçerli.

Haberin Devamı

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR?

YÜKSEK RİSKLİ İLLER: İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER: Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.