Gündem Hapisten kaçarken sınırda yakalandı

Hapisten kaçarken sınırda yakalandı

01.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle 28 yıl hapse çarptırılan Amanda Knox’un İtalya’ya iadesi tartışılıyor. 25 yıl ceza alan eski sevgilisi Sellocito ise ülkeden kaçarken yakalandı

Hapisten kaçarken  sınırda yakalandı

Erasmus öğrencisi olarak gittiği İtalya’da, 2007 yılında eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito ile ev arkadaşları İngiliz Meredith Kercher’i öldürmekten yargılanıp ceza alan Amanda Knox hakkındaki temyiz yargılamasında, sanıklar yeniden suçlu bulundu. Daha önce İtalya’da yapılan yargılamada Knox 26 yıl, Sollecito ise 25 yıl hapse mahkum edilmiş, ancak hapiste dört yıl yattıktan sonra temyiz başvurularının kabul edilmesi sonucu beraat etmişlerdi. Knox, ülkesi ABD’ye dönmüştü. Floransa’da dün yapılan duruşmada Knox 28 yıl 6 ay, Sollecito ise 25 yıl cezaya çarptırıldı. ABD’de olan Knox duruşmaya katılmadı, Sollecito ise salonda hazır bulundu.

‘Asla geri dönmem’
İkilinin avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı. Kararın açıklanmasından kısa süre sonra ise Sollecito, Avusturya sınırında yakalandı. ABD’de bir televizyon programına katılan Knox ise “Büyük şok ve şaşkınlık yaşıyorum” dedi. Programda zaman zaman ağlayan “İtalya’ya asla dönmeyeceğini” söyledi. Ancak uzmanlar, ABD’nin Knox’u İtalya’ya teslim etmesi gerekebileceğini açıkladı.