Gündem Hariciyenin merkezine yeni kurmay takımı

Hariciyenin merkezine yeni kurmay takımı

12.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı’nda dört bakan yardımcısının ardından merkez teşkilatının üst düzey yönetimine yeni atamalar yapıldı.  İkili siyasi ilişkiler genel müdürlüğü genel adı altında toplanan 9 genel müdürlüğe yapılan yeni atamalar dün Resmî Gazete’de yayımlandı.

Hariciyenin merkezine yeni kurmay takımı

AYDIN HASAN Ankara - Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’nden merkeze çekilen Mehmet Samsar, Güney Kafkasya, Orta Asya ve Doğu Avrupa Genel Müdürü; Atina Büyükelçiliği’nden merkeze alınan Burak Özügergin Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü oldu. Batı ve Orta Afrika Genel Müdürü Şebnem Cenk olurken; Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdürlüğü’ne İlhan Saygılı, Kuzey ve Latin Amerika Genel Müdürlüğü’ne Yaprak Balkan, Güney Asya Genel Müdürlüğüne Oğuzhan Ertuğrul atandı. Asya-Pasifik Genel Müdürü Esra Cankorur, Güney ve Batı Avrupa Genel Müdürü Şebnem İncesu ve Suriye Genel Müdürü İhsan Mustafa Yurdakul oldu.

Haberin Devamı

Bilgiç’in yerine Lütem

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün ardından Moskova Büyükelçisi olarak atanması beklenen Tanju Bilgiç’in yerine Enformasyon Genel Müdürü olarak Murat Lütem atandı.