Gündem Harşit Çayı taştı evler sular altında kaldı

Harşit Çayı taştı evler sular altında kaldı

17.03.2013 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

Harşit Çayı taştı evler sular altında kaldı

Gümüşhane merkez ve Torul ilçesinde Harşit Çayı’nın taşması sonucu 21 evin alt katlarını su bastı, meyve bahçelerinde zarar meydana geldi.

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane’de son iki günde etkili olan yağış ve eriyen karlar nedeniyle Harşit Çayı’nın debisinin yükseldiğini belirtti.

Çayın taşması sonucu çevredeki meyve bahçelerinin sular altında kaldığını ifade eden Bayrak, Torul’un Harmancık köyü ile merkeze bağlı Övündük köyünde 15, merkeze bağlı Canca Mahallesi’nde ise 6 evin alt katlarını su bastığını söyledi.

Harmancık köyü ile merkeze bağlı Tekke beldesinde iki aracın sulara kapılarak sürüklendiğini kaydeden Bayrak, ”Gümüşhane Belediyesi’nce yaptırılan arıtma tesisinde çok miktarda inşaat malzemesi sularla birlikte sürüklendi. Tesisin inşa edilen bölümüne kadar sular yükseldi. Ancak suların çekileceğini tahmin ediyoruz. Yapılan bölümün etkileneceğini düşünmüyorum” dedi.

Bayrak, dünden itibaren metrekareye 25,5 kilogram yağış düştüğünü belirterek, ”Çok şükür can kaybı ve yaralanma yok. Sadece maddi zarar var. Sel olayını duyar duymaz sabah saatlerinden itibaren bölgede incelemede bulunduk. Suyun çekileceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Övündü köyünde yaşayan Ali Rıza Karson ise gece yarısından itibaren Harşit Çayı’ndaki su seviyesinin yükseldiğini ifade ederek, geceyi kara yolu kenarındaki otomobillerinde geçirdiklerini söyledi.