Gündem Hasta yakınından kadın doktora darp

Hasta yakınından kadın doktora darp

24.09.2010 - 17:51 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da hasta yakının darbettiği kadın doktoru, "kafa travması" teşhisiyle müşahede altına alındı.

Hasta yakınından kadın doktora darp

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde görevli uzman doktor Pınar Nergiz Sancak (31), servisinde yatan bir hastanın yakını tarafından sırtına yumruk atılması sonucu yere düştü. Kafasını yere çarpan doktor, travma teşhisiyle kaldırıldığı Balıklıgöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Darp edilen doktorun eşi ve aynı hastanede görev yapan Dr. Ali Sancak, eşinin bilincinin bulanık olduğunu belirterek, "Eşim kafa travması teşhisiyle beyin cerrahi servisinde müşahede altına alındı. Kendisinde bulantı ve kusma var, psikolojisi bozuk ve konuşma güçlüğü yaşıyor" dedi.

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesin Başhekimi Operatör Doktor Mehmet Demir ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Bu tür olayların hiç bir hastanede yaşanmamasını temenni eden Başhekim Demir, Dr. Sancak’ın ziyaret saatinde hastayı sevk ederken hasta yakınının doktordan bilgi almaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti: "Doktor hanım da hasta hakkında bilgi verdikten sonra, hastanın sağlığı açısından yanında çok sayıda ziyaretçi bulunmaması gerektiğini söylüyor. Ardından erkek ziyaretçi önce doktor hanıma hakaret ediyor, bu konuda kendilerini uyaran daha dikkatli olmasını söyleyen doktor hanım arkasını döndükten sonra sırtına yumruk atılıyor ve doktor hanım yere yığılıyor." Güvenlik görevlisinin olay yerine gelip müdahale etmeye çalıştığını aktaran Demir, zanlının görevlilerle de tartıştığını belirterek, "Hatta onları da darp ediyor" dedi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan polis ekipleri, saldırganın yakalanması için soruşturma başlattı.

Bu arada, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Şahin Aksoy, darp edilen doktora geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.