Gündem 106. saatte 6 muhteşem kurtuluş! Malatya ve Gaziantep'te mucize hayatlar...

106. saatte 6 muhteşem kurtuluş! Malatya ve Gaziantep'te mucize hayatlar...

10.02.2023 - 10:32 | Son Güncellenme:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 5. gününde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, bölgelerden de mucize haberleri gelmeye devam ediyor.

'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde afetin vurduğu illerden gelen mucize kurtuluş haberleri, yakınları enkaz altında olan depremzedelere de umut oldu.

Haberin Devamı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arzu Apartmanı'nda enkaz altından 102. saatte peş peşe güzel haberler geldi. CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 17 yaşındaki Dilan Oktay'ın enkaz altında sağ şekilde kurtarıldığını açıkladı. Aynı dakikalarda apartmanın enkazından 52 yaşındaki Kadri Oktay da enkazdan sağ çıkarıldı.

Öte yandan Arzu Apartmanı'nda mucize haberleri gelmeye devam ediyor. Oktay ailesinin şu ana kadar 6 ferdi enkazdan sağ kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Helin Oktay, Zilan Oktay da var.

MUHABİR DUYGULANDI, SESİ TİTREDİ

Bölgeden canlı yayında haberi anlatan CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, kurtarılma anlarını sunarken duygu dolu anlara da tanıklık etti. Ailenin iki evladıyla kurtarma çalışmalarını takip eden ve haberi sunarken ağlayan, sesi titreyen Bozkuş, "İnanılmaz bir duygu. Umut dolu bu anları ekranlara getiriyoruz. 9 kişinin sesine ulaşıldı bu apartmanda. Umut hep var, umudunuzu hiç kaybetmeyin. Bunun adı mucize" dedi.

Haberin Devamı

Enkaz altından kurtarılan Zilan'ın gözyaşları bölgedekileri de duygulandırdı. Kurtarılma anlarına tanıklık edenler de gözyaşlarına hakim olamadı.

106. saatte 6 muhteşem kurtuluş Malatya ve Gaziantepte mucize hayatlar...

2 KİŞİ DAHA KURTARILDI

Aynı apartmanda 2 kişi daha sağ olarak kurtuldu. Deprem sırasında Sakarya'da bulunan üniversite öğrencisi Sude Kılınç'a müjdeli haber verildi. 107 saattir enkazda bulunan anne Raziye Kılınç ve baba Hacı Mustafa Kılınç sağ olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma ekipleri de binadan çıkarılan 8 kişinin ardından sevinç gözyaşları döktü.

"UMUT HEP VAR, MUCİZELER HEP VAR"

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, 'İnanılmaz bir an. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Buradan 8 kişinin çıktığına şahit olduk. 'Umut hep var, mucizeler hep var' dedik' yorumunda bulundu.

BİR MUCİZE DE ELBİSTAN'DAN

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de enkazdan 1 kişinin sağ kurtarıldığı bildirildi.

106. saatte 6 muhteşem kurtuluş Malatya ve Gaziantepte mucize hayatlar...

106. SAATTE MALATYA VE GAZİANTEP'TE 6 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

Arama kutarma çalışmalarının devam ettiği 106. saatte Malatya ve Gaziantep'ten peş peşe sevindiren haberler geldi. Malatya'da enkaz altında kalan 40 yaşlarındaki bir kadının sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Gaziantep’in Nurdağı ve nizip ilçelerinde 106 saat sonra enkaz altından toplam 6 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Nurdağı’nda inanılmaz kurtuluş yaşandı. Yavuz Sultan Selim Mahallesi Gaziler Caddesi üzerinde çöken binanın enkazından ses alan Türk ve İspanyol ekipler, 2 çocuğa canlı ulaştılar. Enkazdan çıkarılan kardeş olan 4 ve 6 yaşındaki biri kız diğeri erkek çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldılar.

Nizip’te Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Furkan Apartmanı’nda AFAD, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Nizip belediyesi ekiplerinin yanısıra gönüllüler ses duyunca seferber oldu.

Ekipler moloz yığınları arasından 13 yaşındaki Ahmet Osman, 23 yaşındaki Ela ve babası Mustafa Erşirkat’ı sağlıklı olarak çıkardılar. Beton yığınları arasından ilk olarak Ahmet Osman ekiplerin elleri arasında sağlıklı bir şekilde çıkarılırken, vatandaşlar tekbir getirdiler

UMKE ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan depremzedeler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yüzlerce Nizipli’de kurtarma çalışmalarını şeridin arkasından meraklı gözlerle izlediler.

106. saatte 6 muhteşem kurtuluş Malatya ve Gaziantepte mucize hayatlar...

92. SAATTE KURTULDU

Elbistan ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Yeşilyurt Mahallesi’nde 6 katlı Kübra Sitesi yıkıldı. Bölgede çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri Mahmut Şahin'in enkaz altında hayatta olduğunu belirledi. Bunun üzerine İsviçre ve Bulgaristan'dan gelen ekiplerin de desteğiyle Şahin'e ulaşmak için dün öğle saatlerinde tünel açıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı kurtarma operasyonunda sabah saatlerinde Şahin'e ulaşıldı. İlk müdahalesi yapılan Şahin, 92 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Başarılı kurtarma operasyonu sonrası kurtarma ekipleri birbirlerine sarılarak fotoğraf çektirdi. Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şahin, tedavi altına alındı. (Üst fotoğrafta)

Haberin Devamı

99 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Depremde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan 6 katlı apartman yerle bir oldu. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, depremden 99 saat sonra Döne Sürücü isimli 43 yaşındaki kadını enkaz altından canlı olarak çıkarttı. Yaralı kadın, sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi.

Haberin Devamı

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle: Gaziantep 2 milyon 154 bin 51. Hatay 1 milyon 686 bin 43. Adana 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye 559 bin 405. Diyarbakır 1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş 1 milyon 177 bin 436. Malatya 812 bin 580. Adıyaman 635 bin 169, Kilis 147 bin 919. Şanlıurfa 2 milyon 170 bin 110.