Gündem Havada F-16 ve Rafale dostluğu

Havada F-16 ve Rafale dostluğu

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F- 16 savaş uçakları ile Katar Hava Kuvvetleri’ne ait Rafale jetlerinin ortak eğitim uçuşu yapmalarına yönelik iş birliğinde dün 4 yıldızlı bir gösteri yapıldı.

Havada F-16 ve Rafale dostluğu

AYDIN HASAN Ankara - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, F-16 uçağı ile Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah da Rafale uçağı ile tatbikatta görevli pilotların uçuşuna katıldı. 

Haberin Devamı

Orgeneral Gürak, resmi ziyaret için bulunduğu Katar’da, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvveti Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunmuştu. Orgeneral Gürak, Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah ve Katar Genelkurmay Başkanı Hava Pilot Korgeneral Salem Bin Hamad Al-Aqeel Al-Nabet ile “Yırtıcı Şahin-5 Tatbikatı”na katıldı. Gürak, F-16 uçağı ile Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah da Rafale uçağı ile tatbikatta görevli pilotların uçuşuna katıldı. Aynı zamanda kara havacı pilot brövesi de olan ve askeri nakliye uçağı deneyimi bulunan Gürak, savaş uçağının kokpitinde Hava Pilot Albay Elmas’ın arkasında oturdu. Gürak, tatbikatta görev yapan Hava Kuvvetleri personeli ile de bir araya gelerek başarılar diledi. Yırtıcı Şahin-5 Tatbikatı; Katar’ın ev sahipliğinde ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Türkiye’nin katılımıyla icra ediliyor.