Gündem Havada ve karada bayram yoğunluğu

Havada ve karada bayram yoğunluğu

15.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otogar, havalimanı ve yollarda yoğunluk yaşandı.

Havada ve karada bayram yoğunluğu

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk nedeniyle ek seferler konuldu. Yoğunluk otogarın girişinden itibaren başlarken, kimileri araçlarından inip koşarak otobüsüne yetişmeye çalıştı. Yoğunluğun bayramın birinci gününe kadar sürmesi bekleniyor. Otobüs firması işletmecisi Murat Kılıç, “Fiyatlar standarda döndü. Koltuk kapasitesi açıldı. Talep, oldukça yoğun. Ek seferler açılmaya başladı. Bayram yoğunluğu şu an için hareketli geçiyor” dedi.

Haberin Devamı

Havalimanları doldu

Kurban Bayramı tatili için yurt içi ve dışındaki noktalara seyahat etmek isteyen yolcular nedeniyle İstanbul’daki havalimanlarında da yoğunluk oluştu. Sabahtan itibaren İstanbul Havalimanı’na gelmeye başlayan yolcular, x-ray kontrol noktaları, kontuar ile pasaport bankoları önünde yoğunluk oluşturdu.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise pandemi döneminde azalan yolcu sayıları bayram öncesi tekrar yükselişe geçti. Bayram boyunca ek seferler konulması planlanan havalimanına temmuz ayıyla birlikte günlük 100 binin üzerinde yolcu girişi yapıldığı öğrenildi.

Ege sahillerine akın

Bayram tatilini Ege sahillerinde geçirmeyi tercih edenler, Aydın’daki kara yolları ile turistik merkezlerde yoğunluk oluşturdu. Bodrum ve Marmaris gibi tatil merkezlerinin geçiş güzergahında bulunan Söke’deki Novada Kavşağı ile Çine - Yatağan kara yolunda öğleden sonra araç hareketliliği arttı. Trafiğin ağır aktığı noktalarda ekipler tedbir aldı. Öte yandan Kuşadası ve Didim ilçesinde de çok sayıda aracın şehir merkezine girmesi nedeniyle trafikte sıkışıklık yaşandı.

Yazarlar