Gündem Hayali kiralık evlere dikkat

Hayali kiralık evlere dikkat

11.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dolandırıcılar bu kez kiralık ev arayanları hedef aldı. Sitelere yükledikleri sahte ev fotoğraflarıyla onlarca kişiden kira ya da depozito aldıktan sonra ortadan kaybolan dolandırıcılara 4500 TL kapora gönderen P.D. mağdurlar arasında.

Hayali kiralık evlere dikkat

Çiğdem Yılmaz - İstanbul’da ev kiralarının artması, kiralık daire bulmanın zorlaştığı şu günlerde dolandırıcılara gün doğdu. Dolandırıcılar, sahibinden.com başta olmak üzere birçok siteye kiralık ev ilanı koyup, fotoğraf yüklüyorlar. Ev kiralamak isteyen kişiler de buldukları bu evleri kaçırmamak içi önden yüklü miktarda ödeme yapıyor. Ancak bu ödemeleri yaptıktan sonra evi kiraya veren kişiler ortadan kayboluyor. 

Haberin Devamı

DERSHANE BİNASI ÇIKTI 

Dolandırıcıların mağdur ettiği isimlerden biri P.D. Sahibinden.com’da Kadıköy’de olduğu belirtilen ev ilanıyla ilgilendiğini ve ilan sahibini aradığını söyleyen genç kadın, başına gelenleri anlattı: “Daire temiz de duruyordu, fiyatı da uygundu. İlandaki numarayı arayıp evi kaçırmak istemediğimi söyledim. Konuştuğum şahıs kapora vermek istediğimi söyledim, karşımdaki kişi belli bir fiyat vermeyince ben de bir kira bedeli olan 4500 TL gönderdim. Parayı ödedikten sonra adam beni arayıp ilanı kaldırdığını ve cumartesi istersem evi gidip görebileceğimi söyledi. Ev bulduğum için, evsahibine çıkacağımı söyleyince oturduğum eve de yeni kiracı bulundu. Tutuğum ev için belirtilen adrese gittim, adreste ev değil, dershane binası vardı. Sonra adamı defalarca aradım ama telefonu hep kapalıydı. Avukatım aracılığıyla gidip şikâyette bulundum.” 

Haberin Devamı

‘ASLA ÖDEME YAPMAYIN’ 

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu: “Kiralık ev sorunu artınca, açık gözler ve dolandırıcılar harekete geçtiler. Sahte ilanlarla vatandaşı kandırıyorlar. Yüksek miktarlarda para alıyorlar, sonra da ortan kayboluyorlar. Mağduriyet yaşayanlar, suç duyurusunda bulunsun. Tanımadıkları, emin olmadıkları kişilere de asla ödeme yapmasınlar. Çoğu kez o ilanlarda bildirilen kiralık ya da satılık evin hayali olduğu ya da başkasına ait olduğu ortaya çıkabiliyor.”