Gündem Hayalleri için destek bekliyor

Hayalleri için destek bekliyor

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Oyunculuk eğitimi için Amerika’daki Pace Üniversitesi’ne kabul edilen 30 öğrenci arasında tek Türk olan Defne Özkan, maddi destek bekliyor

Hayalleri için destek bekliyor

İstanbul’da yaşayan ve Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Defne Özkan, 8 yaşından beri oyunculukla iç içe. En büyük hayali ise iyi bir oyuncu olmak. Defne Özkan (18), Amerika’daki oyunculuk okulu Pace Üniversitesi’ne (Actor’s Studio) başvurdu. Ön elemeleri geçen genç kız, yüz yüze görüşme için New York’a çağırıldı. Buradaki elemeleri de geçen Özkan, okula kabul edildi. Yıllık masrafı 69 bin dolar olan okul, Özkan’a 21 bin dolar burs verdi. Ancak okula 49 bin dolar daha ödenmesi gerekiyor. Ailesinin maddi gücünün olmadığını belirten Özkan, Twitter hesabında bir video yayımlayarak destek istedi.

Haberin Devamı

Tek yabancı öğrenci

“Gönlünüzden kopacak her destek benim için çok değerli” diyen genç kız, “Her sene dünyanın dört bir yanından 15 kız öğrenci seçiyorlar. Bu sene seçilen öğrencilerin arasında tek yabancı öğrenci benim. Burs almış olsam bile, maalesef ailem geri kalan miktarı karşılayamıyor. Eğitimimi en başarılı yerde alıp, ülkemi gururla temsil etmek istiyorum. Bu nedenle yardım bekliyorum” diye konuştu.

‘Sahnede özgürüm’

Kendisini en özgür hissettiği yerin sahne olduğunu kaydeden Özkan, kendisine örnek aldığı oyuncularla ilgili de şunları söyledi:, “Robin Williams’ı bu işin babası olarak gördüm. En beğendiğim oyunculardan biriydi. Bunun yanı sıra yabancı oyunculardan Adam Driver’ı çok beğeniyorum. Türkiye’de ise Haluk Bilginer ve İlker Kaleli idolüm diyebilirim.”