Gündem 'Hedef TBMM’ye gözdağı vermekti'

'Hedef TBMM’ye gözdağı vermekti'

13.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni yasama yılının başladığı 1 Ekim’de, İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen terör saldırısının detaylarına yönelik soruşturma sürerken, bakanlığa komşu TBMM’de de güvenlik hassasiyeti doruk noktada.

Hedef TBMM’ye gözdağı vermekti

COŞKUN ERGÜL Ankara - 1 Ekim saldırısı Meclis güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu çerçevede Meclis İdare Amiri ve Güvenlik Koordinasyon Kurulu Başkanı ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay imzasıyla milletvekillerine yazı gönderilerek, “Çankaya ve Dikmen giriş kapılarına araçla ziyaretçi girişi yazmaya yetkili makamlara, günlük sadece 5 araç girişi yazma hakkı verildiği, araçsız ziyaretçi girişlerinde ise herhangi bir sınırlamaya gidilmediği” uyarısı yapıldı. Atay, Milliyet’e yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütünün İçişleri Bakanlığı’na yönelik saldırısıyla, hem mesafe hem de terör örgütünün yaptığı “ahlaksız” açıklama gözönüne alındığında esas hedefin TBMM’ye gözdağı vermek olduğunun belli olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Güvenlik artırıldı 

Saldırı sonrası Meclis’te güvenlik önlemlerini artırdıklarını ifade eden Atay, şöyle devam etti: “Meclis’in yeni açıldığı günlerde, yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı. Bir günde 18 bin ziyaretçi, 1.800 ziyaretçi araç girişi oldu. Meclis’in içerisinde misafirlere verebileceğimiz otoparkımız yok. Onun için Meclis’e giren araçlar içeride bulduğu her yere park ediyor. Bu da güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Çünkü, bir günde 1.800 araç girdiğini düşündüğünüzde; kapıdaki polis bir aracı 2 dakikada arasa 3.600 dakika yapar. Yani gün boyu arama yapsa yine altından kalkamaz. Emniyet görevlilerimiz arama yaptığında kapıda çok büyük kuyruklar oluşuyorr. Arama yapmadan arabayı içeri alsak içeride güvenlik zaafiyeti oluşuyor. Meclis’in önünde misafir otoparkı var, gelen vatandaş aracını buraya koyabilir.” 

Haberin Devamı

‘Birileri Meclis’i rahatsız etmek istiyor’

Geçen hafta salı günü Meclis’in dağılış saatinde Dikmen Kapısı’nın önüne “bomba süsü verilmiş” bir valiz bırakıldığı güvenlik kameralarında tespit edildi. Sarhoş olduğu belirlenen şahıs yakalanarak gözaltına alındı, valizin de boş olduğu görüldü. Şahıs ifadesinde şunları söyledi: “İçkiliydim, bana para verdiler (kapının önüne git valizi bırak) dediler.” Atay, “Olayın terör örgütü bağlantısı falan tespit edildi mi?” sorusuna, “Bağlantı yok ama birileri Meclis’i rahatsız etmek istiyor” yanıtını verdi.