Gündem ‘Her yoksul ailenin bir geliri olacak’

‘Her yoksul ailenin bir geliri olacak’

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, “Hiçbir fakir ailenin doğalgazı elektriği ve suyu asla kesilmeyecek. Hiçbir fakir aile ‘Benim gelirim yoktur’ demeyecek. Her kadının bankada hesabı olacak. Sosyal devlet her ay o aileye parasını yatıracak” dedi.

‘Her yoksul ailenin bir geliri olacak’

Çiğdem Yılmaz - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bolu, Düzce ve Sakarya’da halka seslendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 ildeki mitinglere katılırken Kılıçdaroğlu’na, Sakarya’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti. Bu arada Sakarya’da Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu seçim otobüsüne, miting alanı çıkışında taşlı saldırıda bulunuldu. Aracın camı kırılırken, taşı attığı tespit edilen 16 yaşındaki bir genç polis ekiplerince gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu’nun ise çocuktan şikayetçi olmadığı ve ailesine de hukuki destek verilmesi yönünde talimat verdiği açıklandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİM: Bu ülkeye iyiliği getireceğim. Sevgiyi, barışı, getireceğim. Gözyaşlarına son verdireceğim. Bu ülkeye insan haklarını getireceğim. Mutfaktaki yangını biliyorum. Bütün dertlerin her hanede yaşandığını biliyorum. Benim görevim problemleri çözmek. 

ÇİFTÇİ KAZANACAK: Çiftçilerin de sorunlarını biliyorum. Topraklarımız her türlü ürünü yetiştirmeye elverişli. Ama gelin görün, buğdayı arpayı, pamuğu, canlı eti dışardan alıyorlar. Bu memleketin bereketli tarlalarında olmaz mı? Çalışkan insanlarımız var. Hangi gerekçe ile dışarıdan geliyor. Çiftçi de emekli de geçler de kazanacak. Fındık, taban fiyatı 4 dolar olacak.

‘Her yoksul ailenin bir geliri olacak’

SAKARYA’DAN BAKANINIZ OLACAK: Gaffar Okkan’ın, Sinan Ateş’in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim. Hiç endişe etmeyin. Sizler için çalışacağım. Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak. Çalışkan insanlar nasılmış, kişilerin hakkı hukuku nasıl korunurmuş göreceksiniz. 

Haberin Devamı

HER KADINA BANKA HESABI: 5’li çetelerin çalıp götürdüğü paraları getirmeye hazır mıyız? Tamamını
getirip bu millete vereceğim, bundan emin olun. Bir şey daha yapacağız; hiçbir fakir ailenin doğalgazı elektriği ve suyu asla kesilmeyecek. Hiçbir fakir aile ‘Benim gelirim yoktur’ demeyecek. Her kadının bankada hesabı olacak. Sosyal devlet her ay o aileye parasını yatıracak. Yoksul ailelerde kadına altın hesabı açacağız, endişe etmeyin hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz. 

‘Her yoksul ailenin bir geliri olacak’

ORMAN KÖYLÜLERİNE SİGORTA SÖZÜ: Orman köylülerimiz var. Türkiye’nin en fakir kesimi orman köylüleridir. Onlar çalışırlar, üretirler ama sigortalı olmazlar. Bunu değiştireceğim. Sözüm var. Köylerde, ormanlarda kim alın teri döküyorsa tamamının sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Hepsi sigortalı olacak.

‘Ülkenin size ihtiyacı var’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışındaki gençlere, “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var” diye seslendi. Yurt dışında yaşayan gençlerin sosyal medyadan başlattığı videolu “Siz isteyin, biz döneriz” kampanyasına, Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, gençlerin hazırladığı videoyu alıntılayarak Twitter hesabından “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

‘Dış politikamız 180 derece değişecek’

MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYAMAZLAR: Bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Akıl alacak şey değil. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı. Milliyetçilik yurtseverlik, vatanseverliktir. Askerlik yapan kardeşlerim bilirler. Sınırda bir tabela var. Hudut namustur yazar. Bizim milletçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum. 3 milyon 600 bin Suriyeli nasıl girdi? 

HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ: Size bir sözüm var, 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimizi 2 yıl içerisinde o huduttan Suriye’ye uğurlayacağız. Sadece Suriyeliler değil, Afganları da göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin biz önce halkımızı, milletimizi düşünürüz. Dolayısıyla dış politikamızı 180 derece değiştirip barış eksenli yapacağız. Barış içinde hareket edeceğiz. Komşularımız ile barış ve huzur içinde yaşayacağız.

Haberin Devamı

‘İlk turda bitireceğiz’

Mitingde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “İlk turda bitireceğiz. Memleketin kaybedecek bir anı bile yok. Memleketimizin sorunlarına acil çözüm bulacak ekibimiz var. Çok büyük inançla yol yürüyoruz” dedi. ABB Başkanı Yavaş da, hükümeti eleştirerek, “Hiçbir zaman kendi suçları olmuyor. Ya dış güçler operasyon yapıyor ya birileri bir şey yapıyor. ‘Biz şurada yanlış yaptık, özür diliyoruz’ dediklerini duydunuz mu? Suçlu ya pazarcı ya kasap bir sefer de üstlenin Allah aşkına” diye konuştu.

‘Pazartesi bayram’

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Sakarya’daki mitingde yaptığı konuşmada “Bizim derdimiz kavga etmek değil. İktidar yandaşları yeri geldiği zaman işi çığırından çıkarıp bir kavga ortamı oluşturmayı zorluyorlar son zamanlarda. Biz seçimin barış, huzur içinde geçmesini istiyoruz. En büyük zafere sizlerin oylarıyla ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Pazar günü oyların sandıklara atıldığı gün olacak, pazartesi günü de inşallah bayram günü olacak” dedi.

Haberin Devamı

YSK’ya afiş çağrısı

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, AK Parti’nin 81 ilde CHP logolu terör örgütü PKK’nın kadrolarını tanıtan afişler asacağını öne sürdü. YSK’ya başvurduklarını belirten Özkan, “Seçimi kaybediyorlar. YSK’nın derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım. Onları terör örgütü de kurtaramayacak. Yine PKK’nın kanatları altına sığındılar” dedi.