Gündem Hes kodu sorgulama/alma | HES kodu İstanbul Kart eşelştirme nasıl yapılır?

Hes kodu sorgulama/alma | HES kodu İstanbul Kart eşelştirme nasıl yapılır?

02.03.2021 - 13:21 | Son Güncellenme:

HES kodu nasıl alınır? HES kodu sorgulama nereden yapılır? İstanbul Kart ile HES kodu eşleştirme işlemi nasıl yapılır? HES kodu ile ilgili merak edilenleri yanıtladık. İşte SMS, e-devlet ve Hayat Eve Sığar uygulaması ile HES kodu alma yöntemleri.

Hes kodu sorgulama/alma | HES kodu İstanbul Kart eşelştirme nasıl yapılır

Koronavirüs salgını ile birçok alanda kullanılmya başlanan HES kodu farklı yollarla alınabiliyor. SMS, E-devlet ve Hayat Eve Sığar Uygulaması ile HES kodu almak mümkün. Peki, toplu taşıma için gerekli olan İstanbul Kart HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

E-DEVLET'TEN NASIL HES KODU ALINIR?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkartınıza HES kodu eklemek için öncelikle 'https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/' adresine girmeniz gerekiyor. Ardından İstanbulkart’ınızla HES kodunuzu eşleştirmek için aşağıdaki bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklayınız.