Gündem HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

18.04.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Durumu Öğrenme

Ülkemizde son zamanlarda trafik anlamında bir yoğunlaşma olmaktadır. Trafikte köprü ve karayolu geçişlerinde önceden OGS ve KGS sistemleri kullanılmaktaydı. OGS sistemi yani otomatik geçiş sistemi ve KGS sistemi yani kartlı geçiş sistemlerinde geçiş sırasında kuyruk ve sıralar oluştuğu için devlet yeni bir sistem geliştirmiştir. KGS ve OGS sistemlerinin birleşmesi ile HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi kurulmuştur. HGS sistemine geçildikten sonra köprü ve otoyol geçişlerinde durmadan hızlı bir şekilde geçiş yapılabilmektedir. HGS sistemi ile ilgili tüm işlemler ülkemizde bulunan bütün PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Sürücüler PTT şubelerinden ilk olarak HGS sistemini kullanabilmek için bir çip almaktadırlar. PTT şubelerinden aldığınız çipi aracınızın ön camına taktığınız zaman köprü ve otoyol geçişlerinde durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Köprü ve otoyol girişlerinde sistem bu çipi okuyarak durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS sisteminden yararlanabilmek için PTT şubelerinden sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Sisteme kayıt ettiğiniz telefona HGS ile geçiş yaptığınızda bakiye azalma durumunda veya bakiye bitme durumunda sistem tarafında bilgi mesajı gelmektedir. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT şubelerine giderek bazı bilgilerinizi vererek yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT şubelerine giderek yapabileceğimiz gibi PTT HGS müşteri hizmetlerini arayarak da bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde neredeyse bütün kurumlar kullanmaktadır.

PTT de interneti iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden online olarak gerçekleştirebilmek için PTT kurumunun geliştirmiş olduğu HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Sayfada iki bölüm bulunmaktadır. Müşteri hizmetleri giriş bölümünü kullanarak HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir bölüm ise geçiş ihlali sorgulama bölümüdür. Bu bölüme girerek geçiş ihlali sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama işlemi için müşteri hizmetlerine giriş yapmanız gerekmektedir. Müşteri hizmetlerine giriş yapabilmek için sisteme e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkine tıklayarak üyelik alma işlemine başlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemi için sisteme e-posta adresinizi, T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı ve iki kere oluşturmak istediğiniz şifreyi girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu sisteme girmeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri sisteme girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz ve sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS müşteri hizmetleri sayfasından yapabileceğiniz bir başka işlem ise geçiş ihlali sorgulama işlemidir. Ana sayfada bulunan geçiş ihlali sorgulama bölümüne giriş yaptıktan sonra sisteme sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını girmeniz gerekmektedir. Güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra internet üzerinden online olarak HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.