Gündem HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır?

22.01.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

HGS, köprü ve otoyollardan sürücülerin daha kolay ve hızlı geçiş yapmalarını sağlamaktadır. Sürücüler, HGS kartlarında yeterli bakiye olmadan geçiş yaparlarsa ihlali geçiş sayılır ve çeşitli cezalarla karşı karşıya kalır. Ceza kesilen sürücüler HGS kartlarına 15 gün içinde bakiye yüklerlerse ceza ödemezler. Peki HGS bakiye ve ceza sorgulamaları nasıl yapılır? İşte detaylar...

HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama; PTT, e-Devlet, telefon ve bankalar aracılığı ile yapılabilir. Sürücüler, HGS kartlarında sürekli bakiye bulundurmak zorundadır. Bakiye olmadan geçiş yapıldığında ceza kesilir. Belirlenen gün içinde karta bakiye yüklenirse, ceza ödenmez. HGS kart sahipleri, otomatik ödeme talimatı ile ihlalli geçişin de önüne geçebilirler.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar aracılığı ile yapılabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan seçenek, e-Devlet uygulamasıdır. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulaması, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. e-Devlet girişi yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüde bulunan ‘’HGS bakiye sorgulama’’ seçeneği ile sorgulama yapılabilir.

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

PTT ile HGS bakiye sorgulama, ptt.gov.tr internet sitesinden yapılır. Ana sayfada bulunan ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısından kalan bakiye bilgisine ulaşılabilir. Bankalar aracılığı ile sorgulama; bankaların şubelerinden, mobil uygulamalarından yapılabilir. Telefon ile HGS sorgulama ise; 0580 460 60 60 ya da 444 1 778 numaralı telefonlardan gerçekleştirilebilir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulaması, e-Devlet uygulamasından ve PTT internet sitesinden yapılabilir. e-Devlet ile sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. ‘’HGS Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı üzerinden sorgulama gerçekleştirilebilir. Ceza ödemeleri ise; internet bankacılığında, banka şubelerinden ve mobil uygulamalardan yapılabilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı olduğu için ücretlendirmeler de plakaya yapılır. HGS kartları başka araçlar için kullanılamaz. İhlalli geçiş sonrasında sürücüler 15 gün içinde HGS abonesi olur ya da HGS kartlarına bakiye yüklerlerse ceza ödenmez. HGS kartına 15 gün içerisinde bakiye yüklenmezse, tebligat işlemi başlatılır ve sürücülere 11 kat ceza kesilir.