Gündem HGS ceza sorgulama ve trafik ceza sorgulama kamu hizmetleri!

HGS ceza sorgulama ve trafik ceza sorgulama kamu hizmetleri!

12.01.2016 - 10:39 | Son Güncellenme:

PTT online hizmetlerinden HGS ceza sorgulamanızı ve EGM online hizmetlerinden trafik cezası sorgulamanızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS ceza sorgulama ve trafik ceza sorgulama kamu hizmetleri

Modern teknoloji ile birlikte trafikteki araç modelleri daha zengin bir çeşitliliğe ulaşırken bu durum trafikte yüksek bir araç yoğunluğunun yaşanmasına yol açıyor. Bu durumda günümüz modern çağında karayollarında daha yoğun araç sayısına uygun bir trafik altyapısının oluşturulmasını gerekli kılıyor ki bu noktada modern teknolojinin sunduğu yenilikçi çözümlerden yararlanması gerekiyor. Aksi halde modern yüzyılın yoğun araç trafiğini kaldıramayan ve vatandaşa son derece ciddi sorunlar yol açan trafik sorunlarının ortaya çıkmasına yol açılabilir. Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü karayollarında bulunan trafik yoğunluğunun beraberinde getirmiş olduğu sorunları ortadan kaldırabilmek ve güvenli bir araç trafiği yaratabilmek amacı ile modern teknolojinin ileri nesil cihaz ve sistemlerinden aktif olarak yararlanarak, trafik denetlemeleri gerçekleştiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karayollarında gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde modern teknolojiye sahip olan sistemlerin kullanılmaya başlamasıyla birlikte dijital platformda online trafik cezası sorgulama hizmetleri sunuluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sürücülerinin karayollarında bulunan teknolojik trafik denetleme sistemleri kapsamında gerçekleştirdikleri trafik kuralı ihlallerinden dolayı herhangi bir trafik cezasının plaka veya adına yazılıp, yazılmadığını son derece pratik bir şekilde kontrol edebilmesinde online trafik cezası sorgulama hizmeti oldukça yardımcı oluyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internete çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması ve akıllı cihazların yardımı ile internet erişiminin bulunulan her noktadan mümkün oluyor. Bu sayede de araç sürücülerinin trafik sorgulamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan hizmetlerini aktif olarak kullanmasına yol açıyor. Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafikte yaşanan yüksek orandaki araç sayısındaki artışların beraberinde getirdiği sorunları ve trafik gereksinimlerine yönelik olarak trafik denetlemelerinde Elektronik Denetleme Sistemi, mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri kullanıyor olması trafik cezalarının, araçların durdurulmasına gerek olmadan yazılmasını sağlıyor. Böylelikle trafikte önemli bir rahatlama sağlanırken, trafik cezası beyanı plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine posta yoluyla veya dijital platform üzerinde vatandaşa gönderiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisi sayesinde internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar birkaç dakika içerisinde internet üzerinden trafik cezası sorgulamalarını gerçekleştirerek adına veya plakasına yazılan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle uygulanabilecek trafik cezası faizleri ve araca yönelik yaptırımlardan önce trafik cezası ödemelerinin kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde trafik cezası sorgulama işlemlerini iki farklı yöntemle yapabilme imkanı bulunuyor. Vatandaşlar ilk yöntemde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan e-hizmetler kategorisindeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranını kullanabiliyor. Vatandaşlar, ikinci yöntemde ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalında bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranını kullanabiliyor. Her iki sorgulama yöntemi ile de trafik cezası kontrolü yapılabilirken Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki sorgulama ekranından yapılan sorgulama sonucunda çıkan trafik cezalarına ilişkin olarak kredi kartı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri günümüz modern Türkiye’sinde tüm karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında da dijital hizmetler alabiliyor. Özellikle karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan eski sistemler OGS ve KGS gibi geçiş sistemlerinde karşı karşıya kaldıkları bakiye yönetimi sorunlarıyla HGS ile de karşı karşıya kalmaması adına internette HGS bakiye sorgulama gibi ek hizmetler bulunuyor. Araç sürücüleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yer alan bu sorgulamadan yararlanabiliyor. Ayrıca araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işleminde de önemli kolaylıklardan bu sayede yararlanabilme şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden vatandaşların HGS kartlarında bulunan güncel bakiye durumunu öğrenebilmeleri için öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor. Ancak PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde yapılabilen bir diğer HGS sorgulaması olan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için araç sürücülerinin kesinlikle herhangi bir üyelik veya şifre girmesine gerek bulunmuyor. Böylelikle internete bağlandığı her noktadan güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor veya geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını kontrol edebiliyor.