Gündem HGS Geçiş İhlali, HGS Bakiye ve Ceza Sorgulama İşlemleri

HGS Geçiş İhlali, HGS Bakiye ve Ceza Sorgulama İşlemleri

16.05.2015 - 11:36 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve HGS geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali, HGS Bakiye ve Ceza Sorgulama İşlemleri

Hızlı Geçiş Sistemi kısaca HGS uygulamasını özetle tanımlamak gerekirse;HGS, hızlı ve kesintisiz geçişlerin önemli olduğu, Boğaz köprüleri ve otoyollar üzerinden, hem hızlı hem de daha uygun fiyata geçmeye olanak sağlayan bir trafik kontrol sistemidir.HGS kart adı verilen bir kart yardımı ile ücretli olan Boğaz köprüleri ve otobanlar üzerinden, normal geçiş fiyatının yaklaşık olarak %20 indirimli ücreti ile geçiş yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar, HGS kartlarının alım işlemlerini, PTT şubeleri ya da bazı anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilirler. Ayrıca, karayollarının giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilmiş olan PTT merkezlerine başvuru yapılarak da, HGS geçiş kartını almak mümkündür. Ama diğer yandan,vatandaşlar, HGS kartı dolum işlemlerini, sadece PTT şubeleri üzerinden ya da anlaşmalı bankalar üzerinden yapabilmektedirler. Çünkü otoyol, otoban ve Boğaz köprüsü geçiş noktalarında, her hangi bir HGS kart dolum merkezi yer almamaktadır.

HGS bakiye sorgulama

HGS kartı temin edildikten ve geçiş için kullanıldıktan sonra kalan geçiş hakkı yani kalan bakiye miktarını öğrenmekte mümkündür. "HGS bakiye sorgulama"adı ile faaliyet gösteren bir uygulama yardımı ile HGS bakiye sorgulaması yapabilmek ve kalan bakiye miktarını öğrenebilmek mümkündür.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması işlemleri, her kullanımın ardından HGS kartı içinde, kalan geçiş hakkı miktarını (yani geçiş için gerekli olan ücret tutarını) öğrenmeye olanak sağlayan bir uygulamadır. Burada, kişilerin tercihine göre, HGS bakiye sorgulaması işlemleri iki farklı yöntem ile yapılabilmektedir. Bundan dolayı, HGS bakiye sorgulama işlemlerini şu şekilde sınıflandırabiliriz;

Her hangi bir PTT şubesine başvuru yapılarak ya da,

İnternet aracılığı ile PTT müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapılarak gerçekleştirmek mümkündür.

Bu yöntemler arasından, PTT şubelerine başvurarak yapılan HGS bakiye sorgulama işlemleri, eğer gidilecek PTT şubesi yakın ise ve PTT merkezinde sıra bekleme durumu yok ise, çok da zorlayıcı bir işlem olmayacaktır. Fakat tahmin edileceği üzere, internet üzerinden yapılan HGS bakiye sorgulama işlemi, çok daha hızlı ve pratik olacaktır.

İnternet üzerinden yapılan HGS bakiye sorgulaması işlemleri aşamalarını şöyle belirtebiliriz;

Burada öncelikli olarak, adresine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında, açılacak olan yeni sayfanın sağ üst tarafında; ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ adı ile hazırlanmış olan bölüme gelinmelidir.

Haberin Devamı

Daha sonraki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır.

Bu açılan yeni sayfada; ‘Üye Olun’‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ şeklinde yer alan i bölümler içinden, ‘Üye Olun’ yazan bölüme gelinmelidir.

Hemen ardındaki aşamada, T.C kimlik numarası ya da Vergi numarası ile HGS bakiye sorgulaması yapacak kişinin kendisinin belirlemiş olduğu şifre, burada yer alan ilgili kısımlara yazılmalıdır.

Bu şekilde, sisteme giriş için şifre aldıktan sonra, onay işlemleri için tekrar bu şifre sistemdeki ilgili alana yazılmalıdır.

Daha sonra, sayfada yer alan güvenlik kodu da ilgili alana yazılmalıdır.

Son olarak da, sayfada yer alan ve ‘Üye Ol’yazan alan işaretlenmelidir.

HGS geçiş ihlali sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasının, bir diğer hizmet alanı da, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleridir. Burada, HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri, tıpkı HGS bakiye sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, PTT şubeleri aracılığı ile ya da PTT müşteri hizmetleri web adresi üzerinden yapılabilmektedir. Buna göre;

Haberin Devamı

Burada başlangıç olarak, adresine giriş yapılmalıdır.

Daha sonra, sisteme üye olmaya gerek olmadan, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alan ve ‘geçiş ihlali sorgula’yazan bölüme gelinmelidir.

Hemen sonraki adımda, açılan sayfada, araç plaka numarasını giriniz’ şeklinde yazılı olan bölüm doldurulmalıdır.

Tüm bu işlemlerin ardından, son adım olarak, yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu ilgili alana yazılmalıdır ve ardından ‘sorgula’yazan alan tıklanmalıdır.

Yazarlar