Gündem HGS Kaçak Geçiş İhlali ve HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme İşlemleri

HGS Kaçak Geçiş İhlali ve HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme İşlemleri

31.05.2015 - 11:27 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve HGS geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolay bir şekilde yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Kaçak Geçiş İhlali ve HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme İşlemleri

Sürücüler köprü ve otoyol girişlerinde geçiş yapabilmek için bir ücret ödemeleri gerekmektedir. Devlet bu ücreti alabilmek için köprü ve otoyol girişlerine bazı sistemler yerleştirmiştir. Bu sistemler sayesinde geçiş ücretini tahsil edebilmektedir. Devlet bu ücreti tahsil edebilmek için köprü ve otoyol girişlerine KGS ve OGS sistemlerini yerleştirmiştir. Kartlı geçiş sistemi ve otomatik geçiş sistemleri geçiş zamanında yavaş olduğu için köprü ve otoyol girişlerinde sıra ve kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Devlet bu sıra ve kuyrukları engellemek için OGS ve KGS sistemlerini kaldırmıştır ve HGS sistemini devreye sokmuştur. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi sayesinde sürücüler köprü ve otoyol girişlerinde geçiş ücreti vereceği zaman durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. HGS sistemini kullanabilmek için sürücüler PTT kurumlarına giderek bir hesap açmaları gerekmektedir. HGS sistemine kayıt olduktan sonra sürücüler PTT kurumlarından bir çip almaları gerekmektedir. Aldıkları bu çipi araçlarının ön camına takarak sürücüler HGS sistemi ile geçiş yapabilmektedir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS sisteminden geçiş yaptığınız zaman sistem HGS bakiyenizden düşmektedir. HGS sistemi ile geçiş yaptığınız zaman sisteme kayıtlı olan cep telefonunuza geçiş yaptığınıza dair ve bakiyenizin azaldığına dair bir bilgi mesajı gelmektedir. HGS sistemi ile ilgili tüm işlemlerini PTT kurumlarından gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de PTT kurumlarından gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yaparak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemi için ilk olarak PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapılmalıdır. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunuyor ise sağ üst tarafta bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıklamalısınız. Bu bölüme sisteme kayıtlı olan e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra sisteme giriş yapabilmek için kullanacağınız e-posta adresinizi sisteme girdikten sonra giriş yapacağınız şifreyi de 2 kere olmak üzere sisteme girmelisiniz. Son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ilk olarak PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmalısınız. Ana sayfada bulunan geçiş ihlali sorgula linkini tıkladıktan sonra bu bölüme sorgulama yapmak istediğiniz araç plakasını girmelisiniz. Son olarak da güvenlik kodunu sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.