Gündem HGS Kaçak Geçiş Ve HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri

HGS Kaçak Geçiş Ve HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri

23.04.2015 - 15:18 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Kaçak Geçiş Ve HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri

Köprü, otoyol ve otobanlardan geçiş yapabilmek için gerekli olan ve belirli aralıklar ile doldurulması gereken bir HGS kart ile faaliyet gösteren, HGS yani "Hızlı Geçiş Sistemi"trafik akışı bakımından oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Bahsi geçen bu HGS kartlarınızı ve HGS kartınızın etiketini, her hangi bir PTT şubesinden ya da karayollarının giriş ve çıkış noktalarında yer alan PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Fakat, bu HGS kart alımı işlemlerini yapmak amacıyla, PTT şubesine giderken, ruhsat ve kimliğinizi yanınıza almanız gerekli olacaktır. Bu noktaya dikkatinizi çekmek istedik.

HGS kartınızı kullanarak, köprü ve otoyollardan %20 indirimli olarak geçebilme avantajı yakalarsınız. HGS kartınızın kullanımdan sonra, ne kadar bakiyeniz kaldığını ise aşağıda anlattığımız gibi öğrenebilmeniz mümkündür;

HGS bakiye sorgulamanızı, hem PTT şubelerine giderek yerinde yapabilir, hem de PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak, internet üzerinden yapabilirsiniz. Bu durumda, HGS bakiye sorgulamanızı, web üzerinden yapmayı tercih etmişseniz, öncelikle, bakiye sorgulamanızı yapabilmek için, "PTT Müşteri Hizmetleri"sistemine üye olmalısınız. Buna göre üyelik işlemleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

İlk önce, adresine giriş yapınız ve açılan sayfanın üst kısmının sağında, "Müşteri Hizmetleri Giriş"adı ile bulunan bölüme geliniz.

Daha sonra,açılan yeni sayfada; "Üye Olun""Şifremi Unuttum"ve "Aktivasyon İletisini Kaybettim"şeklinde bulunan bölümler arasından, "Üye Olun"yazanı seçiniz.

Sonra, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, buradaki ilgili bölümlere doldurunuz ve şifre edinmenizin ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi ilgili alana yazınız.

Devamında ekranda yer alan güvenlik kodunu da yazınız ve son olarak"Üye Ol"yazan alanı işaretleyiniz.

Bu şekilde üyelik işlemlerinizi yapıp, üye olduktan sonra, HGS bakiye sorgulamanızı artık yapabilecek duruma gelmiş olursunuz. Buna göre;

HGS bakiye sorgulaması yapmak için ilk önce, adresine giriş yapınız.

Daha sonra bu sayfada,"Müşteri Hizmetleri Giriş"şeklinde bulunan alanı işaretleyiniz ve sonrasında, "e-posta""şifre"ve "güvenlik kodu"şeklinde bulunan bölümleri de doldurunuz.

Son olarak da, "Giriş Yap"yazan alana tıklayınız.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi yapmanız da çok kolaydır. Yine, internet üzerinden, PTT müşteri hizmetleri resmi web adresine giriş yapmak sureti ile, HGS geçiş ihlali sorgulamanızı da yapabilmeniz mümkündür. HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri ile,yapmış olduğunuz yasa dışı geçiş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi ise şu şekilde yapabilirsiniz;

Öncelikle, adresine giriş yaparak ve ardından burada her hangi bir üyelik işlemi yapmadan işleme devam ederek, HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Böylece, bu sayfaya giriş yapmanız ile birlikte; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesilmiş olduğu saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini öğrenebilme imkanına sahip olursunuz. Yani bu uygulama sayesinde, çok fazla geç kalmadan ve daha fazla zarara uğramadan, HGS geçiş ihlali durumunuzu öğrenmiş ve ona göre önlem almış olursunuz.