Gündem HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerine nereden erişebilirsiniz?

HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerine nereden erişebilirsiniz?

02.12.2015 - 22:38 | Son Güncellenme:

HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerine iki farklı portal üzerinden erişme imkanına sahipsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerine nereden erişebilirsiniz

Karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinin artık yetersiz kalması ve yoğun araç sayısının bulunduğu trafiği kaldıramaması nedeni ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı öncülüğünde Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışma kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Türkiye genelinde karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin mobil teknolojinin gerisinde kalması ve trafik yoğunluğunu kaldıramaması trafikte büyük sıkışıklıklara ve tıkanmalara yol açıyordu. Özellikle de araçların ücretli geçiş gişelerinde durdurulması ve cihazlarda kart okutmakla uğraşması zaten yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyordu. Üzerine araç sayısının her geçen gün artması Türkiye’deki trafik sorunun ciddi boyutlara ulaşmasına neden oluyordu. Modern çağa uygun, araç yoğunluğunu kaldıracak ve kesinlikle ücretli geçiş gişelerinde araçların durmasına gerek bırakmayacak sistem kullanan yeni nesil teknolojiyle çalışan Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Dijital platform üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama gibi ek hizmetleri ile de araç sürücülerine önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlamakta olan bu modern sistem, Türkiye’deki trafik sorunlarına önemli bir çözüm getiriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de karayollarında oluşan trafik sıkışıklığının köprü ve otoyol ücretli geçiş gişeleri kaynaklı yaşanmamasını sağlayacak Hızlı Geçiş Sistemi’nin teknolojik çalışma mantığı kapsamında araçların ön camlarının görünen bir kısmına yapıştırılan HGS etiketi aracın köprü ve otoyol ücretli geçiş gişesinden geçişleri esnasında otomatik olarak mobil sistemle iletişime geçerek, araçta gişe ödemesi alınıyor. Hızlı Geçiş Sistemi’ne yönelik olarak dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında araç sürücülerine sunulan online HGS kart bakiye sorgulama gibi hizmetler vatandaşların OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kartlarındaki bakiye durumunu takip etmelerinde karşı karşıya kaldıkları zorluklardan da kurtulabiliyor. Bu nedenle de günümüzde araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından internet üzerinde sunulan online HGS kart bakiye sorgulama hizmeti aktif ve yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına internete bağlanabildiği her yerden ulaşabilen araç sürücüleri online HGS kart bakiye sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için öncelikli olarak online hizmetlere üye olunması gerekiyor. Bu kapsamda araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden erişim sağlayarak, müşteri giriş ekranında bulunan yeni üyelik ekranından üyeliklerini yapabiliyor. Üyelik işlemleri için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘yeni şifre’ bilgisi girilmesi gerekiyor. Bu şekilde üye olan araç sürücüleri internete bağlanabildiği her yerden HGS kart bakiyesi sorgulama yapabiliyor. Ayrıca HGS bakiye yükleme işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmen araç sürücüleri artık bakiye yetersizliği sürprizleri ile karşı karşıya kalmıyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından üyelik gerektirmeden kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle artık son derece pratik bir şekilde HGS geçiş ihlallerinden kaynaklı cezaların bulunup, bulunmadığı internet üzerinden öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital trafik denetlemeleri esnasında tespit edilen trafik cezalarına ilişkin olarak dijital platform üzerinde online trafik cezası sorgulama hizmeti sunuluyor. Araç sürücüleri artık internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ sayfasından veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde online trafik cezası sorgulaması işlemleri gerçekleştirilebiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında trafik cezası sorgulama işlemleri günün her saatinde gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasındaki bu ekranda trafik cezası sorgulamaları ise plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek gerçekleştirilebiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme ekranından gün içerisinde 22:00 ila 02:00 saatleri dışında var olan trafik cezalarına ilişkin olarak trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor.