Son dakika Karayolları Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Karayolları Genel Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Karayolları Genel Müdürlüğü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.119 karayolları genel müdürlüğü haberi bulunmuştur.
Çökme sonrası onarılan yolda çukur oluştuBatman’da yağışların ardından 20 Nisan’da çökmenin yaşandığı Güney Çevre Yolu’nda, yapılan onarımın ardından bu kez de yaklaşık 10 metre derinliğinde çukur oluştu. Yol, çift yönlü ulaşıma kapatıldı.
32 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındıÖzelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), 32 ildeki bazı taşınmazların özelleştirme kapsamına alınması ile Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki bir taşınmazın imar planı değişikliğine ilişkin kararlarına onay verildi.
Yola çıkacaklar dikkat! Birçok güzergahta bakım ve onarım çalışmalarıYola çıkmayı planlayan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren duyuru geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yapım, bakım, onarım ve heyelan nedeniyle trafik akışının değiştiği noktaları tek tek açıkladı. TEM Otoyolu başta olmak üzere Antalya, Ankara, Bursa, Trabzon, Mersin ve birçok güzergahta şerit daraltma, yol kapatma ve kontrollü geçiş uygulamaları başladı.
5G destekli akıllı ulaşım sisteminin ilk uygulaması İstanbul'da başlatıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi'nin (K-AUS) ilk uygulamasının Hasdal Kavşağı ile İstanbul Havalimanı arasındaki 40 kilometrelik güzergahta başlatıldığını belirtti.
5G destekli akıllı ulaşım sisteminin ilk uygulaması İstanbul'da başlatıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi'nin (K-AUS) ilk uygulamasının Hasdal Kavşağı ile İstanbul Havalimanı arasındaki 40 kilometrelik güzergahta başlatıldığını belirtti.
Bayramda otoyol ve köprülerden 12,3 milyon araç geçtiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2026 yılı Ramazan Bayramı dönemindeki karayolu, demiryolu ve havayolunda gerçekleşen trafik verilerini değerlendirdi.
19 farklı noktaya kuruldu! 5G’li akıllı yolda testler başlıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi kapsamında kritik bir eşiğin daha aşıldığını bildirdi.
19 farklı noktaya kuruldu! 5G’li akıllı yolda testler başlıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi kapsamında kritik bir eşiğin daha aşıldığını bildirdi.
Bayramda çalışma olan kritik güzergahlarRamazan Bayramı tatilinin son gününde yola çıkacak milyonlarca sürücü için önemli uyarı geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı son yol durumu bültenine göre otoyollar ve köprüler ücretsiz olurken, Türkiye genelinde birçok kritik noktada bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle şerit daralmaları ve kontrollü geçişler uygulanıyor. Özellikle yoğun trafik beklenen güzergâhlarda sürücüler için risk artarken, bazı yollar tek şeride düşürüldü, bazı bölümlerde ise ulaşım servis yollarına yönlendirildi.
Sürücülere uyarı! Bayram trafiğinde bazı noktalara dikkatKarayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre otoyollar ve köprüler bayram süresince ücretsiz oldu ancak Türkiye genelinde birçok kara yolunda süren yapım ve bakım çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhlarda şeritler kapatıldı, ulaşım kontrollü sağlanmaya başladı. Yetkililer, sürücüleri hız ve trafik kurallarına uyma konusunda uyardı.
KGM'nin sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan ücret alınmayacakRamazan Bayramı tatili nedeniyle KGM sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret talep edilmeyecek. Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı ücretsiz olacak.
Türkiye genelinde kritik noktalarda yol çalışmalarıTürkiye genelinde çok sayıda otoyol ve kara yolunda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son yol durumu bültenine göre bazı güzergâhlarda şeritler trafiğe kapatılırken, bazı noktalarda ulaşım servis yollarından kontrollü şekilde sağlanıyor. Özellikle gece saatlerinde devam eden çalışmalar nedeniyle sürücülere yavaş seyretmeleri ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarı yapıldı.
Bakan Uraloğlu: Yüzyılda yapılabilecek işleri 23-24 yıla sığdırdıkKarayolları Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Geleneksel İftar Programı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de AK Parti hükümetleri döneminde ulaştırma alanında 355 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi.
Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.