Gündem Milliyet muhabiri Hatay'da depreme yakalandı: Hiç bitmeyecek gibiydi

Milliyet muhabiri Hatay'da depreme yakalandı: Hiç bitmeyecek gibiydi

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki durumu izlemek için Hatay’da bulunan muhabirimiz Elif Altın da dün akşam meydana gelen depremi yaşadı.

Milliyet muhabiri Hatayda depreme yakalandı: Hiç bitmeyecek gibiydi

ELİF ALTINKahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin açtığı yaraları sarmaya çalışan Hatay, dün gece  6.4'lük depremle birkez daha sarsıldı. Sarsıntıdan yaklaşık 3 dakika sonra 5.8'lik artçı bölgede korkuya yola açarken, Milliyet muhabiri de depreme yakalandı.

Haberin Devamı

Elif Altın, o anları şöyle anlattı: “Arabada haber için telefonla Dr. Murat Emanetoğlu’yla görüşüyordum ve bir anda araba çok şiddetli bir şekilde sarsıldı. O panikle arabadan çıkmaya çalışıyordum ama sarsıntı sürdüğü için kapıyı açamadım. Araba yan yatmaya başladı. Telefonda Murat hocaya ‘Lütfen telefonu kapatmayın tek başımayım’ dedim. Çok kötü hissettim. Murat hoca da telefonun ucundan ‘Elif hanım sakin olun’ diyerek beni teskin etmeye çalıştı ve bütün sarsıntı boyunca telefonda benimle konuştu. Sarsıntı durunca kendimi dışarı atmaya çalıştım o arada diğer basın mensubu arkadaşlar gelerek beni arabadan çıkardı. Bizim bulunduğumuz yer basın araçlarının, itfaiyenin, polisin ve askerlerin durduğu bir yerdi. Bir anda hepsi telaşla hareket etmeye başladı. Ambulanslar, itfaiye, güvenlik güçleri, yerleşimlerin olduğu bölgeye gitmeye başladı.

Haberin Devamı

Milliyet muhabiri Hatayda depreme yakalandı: Hiç bitmeyecek gibiydi

Fotoğraf: Uğur Yıldırım

SAMANDAĞ'DA YIKIM

Ağır hasarlı binaların bazılarının yıkıldığını ve yaralıların olduğunu öğrendim. Özellikle Samandağ’da yıkımların daha yoğun olduğu ilk gelen bilgiler arasında. Bazı bölgelerde yolların yarıldığı, Asi Nehri’nin üzerindeki köprüde de hasar oluştuğu belirtiliyor. Deprem esnasında bizim arabamızın yanında bir de basın otobüsü vardı. O otobüsteki arkadaşlar da depremde otobüsün devrilecek kadar sallandığını söyledi. Onlar da kendilerini zor dışarı atmış. Çevrede bir anda büyük bir korku hakim oldu. Hemen olduğumuz yerden biraz daha açık olan bir alana çıktık. O sarsıntı hiç bitmeyecek gibi geldi. Büyük korku yaşadım. O anda arabanın devrileceğini ve orada öleceğimi düşündüm.”

Milliyet muhabiri Hatayda depreme yakalandı: Hiç bitmeyecek gibiydi