Gündem ‘Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık’

‘Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık’

07.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asrın felaketinin altından, asrın dayanışmasıyla kalkmayı başardık. Hayatımızın hiçbir döneminde insanımıza hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız” dedi.

‘Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin birinci yıldönümünde felaketin merkez üssü Kahramanmaraş’taydı. Depremzede ailelerle bir araya gelen Erdoğan, Kahramanmaraş’taki yeniden imar ve ihya çalışmalarını inceledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’niyle, 8 bin 122’si il ve ilçe merkezinde, bin 167’si kırsalda olmak üzere toplam 9 bin 289 deprem konutun anahtar teslimi gerçekleşti.

Teslim törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki butona bastı. Hatay ve Gaziantep’teki konutlarla birlikte, hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarının sayısı 27 bin 262’ye ulaştı.

Asrın dayanışması

Milletleri millet yapan özelliklerinden birinin zorluklar karşısında tek yürek ve tek bilek olmaları olduğunu dile getiren Erdoğan, “Sabır, umut, metanet, dayanışma, yardımlaşma, fedakarlık. Bu hasletler hem birey hem toplum olarak bizlere en çok böyle zamanlarda lazımdır. Hamdolsun. Milletimiz 6 Şubat depremlerinde bu imtihanı başarıyla vermiştir. Asrın felaketinin altından, asrın dayanışmasıyla kalkmayı başardık” ifadelerini kullandı. “Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık” diyen Erdoğan, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Muhalefeti eleştiren Erdoğan şunları söyledi: “Muhalefet diyor ki bir yıl geçti ortada bir şey yok. Kahramanmaraş burada. Zahmet olmazsa bir turistik seyahat de buraya yapın. Şayet bizim imar, inşa ve ihya konusundaki 30 yıllık tecrübemiz olmasaydı emin olun, şehirlerimiz bu kadar hızlı toparlanamaz, yaralar bu kadar hızlı sarılamazdı. Hayatımızın hiçbir döneminde insanımıza hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Allah’ın izniyle bütün inşa ve ihya hareketini sona erdireceğiz. Muhalefetin elindeki şehirlerde, normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli bir kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımız eliyle yine biz hayata geçirdik. İzmir’e, Ankara’sından Hatay’ına, muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettikleri hizmeti kazandıramadıkları için bunun tek sebebi nedir biliyor musunuz? Beceriksizlik.”

‘Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık’

‘Gece gündüz durmayacağız’

Haberin Devamı

Erdoğan şunları söyledi: “Hatay’da 7 bin 275 bin konutun, Gaziantep’te 10 bin 698 konutun teslim törenini gerçekleştirdik. Bugün de Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konutumuzun kurasını çekiyor, anahtarlarını teslim ediyoruz. Bunlara ilave olarak Kahramanmaraş’ta 20 bin konutumuzun yapımı hızla sürüyor. Şehrimize konut, işyeri ve ahır olarak hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamına da anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız.”

‘Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık’

‘Birlikte başaracağız’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Milletimiz emsalsiz kültür ve manevi hasetlerine yabancılık çekenlerin, deprem üzerinden yaptıkları fitne ve dedikoduları birer birer boşa çıkarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti muktedir bir devlettir. Hiçbir felakete teslimiyetimiz düşünülmeyecektir. Kahramanmaraş depreminden sonra 319 bin konutun temelleri etaplar halinde atılmıştır. Devletimiz çok kısa sürede çok güzel işler yaptı. Yeni yüzyılın eşiğinde umutlar yeşermiştir. Bugüne kadar acizliğe düşülmemiş, durgunluğa prim verilmemiştir. Yorgunluk emaresi hiç görülmemiştir. Bizim meselemiz vatan meselesidir. Başaracağımıza hep birlikte yüzyıl hedeflerine ulaşacağımıza çözebiliyorum. İstikrar ve güvenliğimizi asla gevşetemeyiz. Hüsran ve eziyet vaadinde bulunanlara göz yumamayız. Bu kapsamda 31 Mart’ta Türkiye’mize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Canla, başla hepimiz Türkiye için çalışmalıyız. Heba edilecek, boşa geçecek zaman yoktur. Tek bir insanımız dahi olmayacaktır. Küresel kuklalara karşı milletimizin yanındayız. Elbette yapacağız, birlikte başaracağız.”

Yazarlar