Gündem Hipokrat Yemini tartışması

Hipokrat Yemini tartışması

23.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversitelerin tıp fakültesi mezunları, “Hekimlik Andı” olarak bilinen Hipokrat Yemini’ni ettikten sonra hayata atılıyorlar.

Hipokrat Yemini tartışması

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Ancak bu yemin, üniversiteler tarafından değiştiriliyor. Son olarak İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini’nde yer alan “Cinsel yönelim ayrımı yapılmayacağı” yönündeki ifadenin çıkarıldığı görüldü.

Haberin Devamı

ÇIKARILAN KISIMLARI BAZI ÖĞRENCİLER EKLEDİ

Yeminin “Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime…” diye geçen kısmı, öğrencilere “Hastalarıma yaş, cinsiyet, ırk, milliyet, din ve inanç, siyasal görüş, toplumsal sınıf gibi ayrımlar yapmaksızın dikkat edeceğime…” diye söyletildi. Bu bölüm okunduğu sırada bazı öğrenciler, çıkarılan kısımları söyledi. Akdeniz, Ankara, Dokuz Eylül üniversitelerinde yemine sadık kalındı.

‘İLİM YOLUNDA ÇALIŞACAĞIZ’

İÜ Çapa Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Mervenur Uçar, törendeki konuşmasında “Yeni Aziz Sancarlar olacağız. Şu an yurt dışında var olan imkânları ülkemize kazandıracağız. İlim yolunda var gücümüzle çalışacağız. Rasim Özdenören’in deyimiyle hem bu deveyi güdecek hem bu diyarda kalacağız. Çünkü deve de bizim diyar da” dedi.