Gündem Hisarönü alevler arasında kaldı

Hisarönü alevler arasında kaldı

03.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya ve Muğla’da yangınlarla mücadele sürüyor. Marmaris Hisarönü’nde vatandaşlar denizden tahliye edildi. Gündoğmuş Ortakonuş Mahallesi tamamen yandı

Hisarönü alevler arasında kaldı

ANTALYA DHA, AA Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçeleri ile Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınları sürüyor. Antalya’nın 4 ilçesinden 12 mahallede süren yangından 50 bin hektara yakın alan etkilendi. Manavgat’ın Ahmetler köyünde vatandaşlar, köye sıçramaması için ormanla köy arasında tampon bölge oluşturmaya çalışıyor. 7 mahallesi tahliye edilen Gündoğmuş’ta ise Ortakonuş mahallesi tamamen yandı.

Haberin Devamı

Yangınlar, Antalya Manavgat’ta Çardak, Beydiğin ve Ahmetler, Alanya’da Güzelbağ, Bayır ve Bayırkozağacı, Akseki’de Güneyyaka, Kepez ve Hocaköy, Gündoğmuş’ta ise Narağacı, Umutlu ve Senir mahallelerinde devam ediyor. Yangının daha fazla büyümemesi için çalışmalar sürerken Ahmetler Mahallesi’nde oturanlar, tırmıklarla gün boyu tampon bölge oluşturmak için mücadele etti. Manavgat’ın Çardak Mahallesi Beydiğin mevkiindeki dağlık alanda çıkan yangın da devam ediyor.

Gündoğmuş’ta 7 mahalle

29 mahallesi bulunan Gündoğmuş’un kırsaldaki yedi mahallesi de tehdit altında. Ortakonuş Mahallesi tamamen yanarken, Ümütlü, Senir, Çayırözü ve Narağacı mahalleleri tedbir amaçlı tamamen boşaltıldı. Yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Akşam saatlerinde Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, “9 helikopter ve bir uçakla müdahale edilerek yangın kontrol altına alındı. Şu an itibarıyla tehlike arz eden bir durum yok” dedi.

Haberin Devamı

Alanya’da da Güzelbağ ve Bayır mahalleleri için, yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle tahliye kararı verildi. Akseki’de Kepezbeleni mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Muğla Marmaris’teki yangın ise rüzgarın şiddetini artırmasıyla geniş bir bölgeye yayıldı. Alevler, Hisarönü Mahallesi’nde bazı evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Ekipler, yangının evlere sirayet etmemesi için yoğun çaba harcıyor. Mahalle sakinlerinin de hortumlarla evlerinin çevresini suladığı görüldü. Alevlerin Hisarönü-Bozburun kara yoluna ulaşması nedeniyle, Hisarönü girişi yol trafiğe kapandı. Görevliler, Hisarönü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları denizden botlarla tahliye etti.

Milas ve Bodrum’da kâbus gecesi

Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayıp Bodrum’un Mazı Mahallesi’ne sıçrayan ve ardından Çökertme Koyu’nda etkili olan yangın, önceki gece bölgede büyük bir kâbus yaşattı. Alevler kısa sürede geniş bir alana yayılınca, duman altında kalan Bodrum’un Mazı ve Gökpınar mahalleleri boşaltıldı. Köylülerden bazıları sahilden botlarla gezi teknelerine alınıp tahliye edildi. Tehlike giderek artınca Aşağı Mazı Mahallesi’nde kalan diğer köylülerle az sayıdaki turist de bölgeden uzaklaştırıldı. Rüzgârın yön değiştirmesiyle alevler bölgeyi kaplayınca Çökertme ve Gökbel mahalleleri de tahliye edildi. Marmaris’in İçmeler kara yolu üzerindeki Armutalan Mahallesi Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki yangın nedeniyle Turunç Mahallesi’nde aralarında turistlerin de bulunduğu kişiler tur tekneleriyle tahliye edildi.

Haberin Devamı

Aydın’da çıkan yangın Muğla’ya sıçradı

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Başalan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün yangın çıktı. Yangına müdahaleler sürerken, alevlerin ulaştığı Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinin Ortaköy, Göncüler ve Harmanbelen mahalleri boşaltıldı.

Denizli Buldan’a bağlı Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle evlere doğru yaklaştı. Vatandaşlar, tedbir amaçlı evlerini boşalttı.

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlerin ulaştığı Yıldız Mahallesi’ndeki yerleşim yerleri tahliye edilirken, söndürme çalışmalarına katılan 10 kişi dumandan etkilendi, Çandır, Yıldız, Camili mahallerinde yaklaşık 15 ev hasar gördü.

Haberin Devamı

Hisarönü alevler arasında kaldı

Kahraman babasını cübbesiyle uğurladı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale için giderken devrilen arazözde hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş (53), dün memleketi Afyonkarahisar’da toprağa verildi. Manavgat ilçesine bağlı Gebece Mahallesi’ne bağlı Beloluk mevkiindeki orman yangınını söndürmek için bölgeye giden İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan orman işçileri Erdal Tovka (39) ile Yaşar Cinbaş, yanan arazözde can verdi. Tovka önceki gün Bergama’da toprağa verildi. Yaşar Cinbaş’ın cenazesi ise dün memleketi Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine getirildi. Cinbaş’ın kız kardeşleri ve yakınları ağıt yakarken, eşi Havva Cinbaş ile 19 yaşındaki kızı Tuba Cinbaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Şehit Cinbaş’ın hukuk fakültesinden yeni mezun olan ve stajyer avukatlık yapan 23 yaşındaki oğlu Mahmut Cinbaş ise törene, avukatlık cübbesiyle katıldı. Cinbaş’ın cenazesi, törenin ardından Çay Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Antalya ve Muğla’daki yangınlarda ölenlerin sayısı sekize yükseldi.

Hisarönü alevler arasında kaldı