Gündem Hocalardan ‘öğrencime dokunma’ eylemi

Hocalardan ‘öğrencime dokunma’ eylemi

24.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri kampüste yapılan basın açıklamasıyla tutuklu öğrencilere dikkat çekti

Hocalardan ‘öğrencime dokunma’ eylemi

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği’yle (ÜÖÜD) açıklama yapan hocalar, bazı kaynaklara göre 600 resmi kaynakları göre 138 öğrencinin tutuklu olduğunu belirterek, ‘Bu duruma itirazımız var’ dedi.
Üniversitedeki 120 öğretim üyesinin imzaladığı “Öğrencime Dokunma” başlıklı bildiriyi akademik kamuoyunun imzasına açan Boğaziçili hocalar, dün Güney Kampüs’te bir araya geldi. ÜÖÜD ile ortaklaşa yapılan basın açıklamasında, 2011 Türkiyesi’nde asayiş ve adalet kurumlarının bir biçimde öğrencileri tutuklamak istediği ve bunun için gerekçeler ürettiği belirtildi.
Basın açıklamasında şöyle denildi: “Bizim bu duruma itirazımız var. Çünkü: Aileleri bu gençleri fedakârlıkla büyüttü. Bizim okullarımıza geldiklerinde biz onları özenle eğittik, bildiklerimizi onlarla paylaşmaya, çoğaltmaya çalıştık. Ama Türkiye’deki düzen, bir sivil toplum kurumu başkanının geçenlerde söylediği gibi gençlerini ‘şiddetle terbiye etmek’ten vazgeçemiyor! Gençler ve öğrenciler onlar olur olmaz, çoğunlukla da hedef haline getiren kanunlar ile bunlarn uygulayıcılarının insafına terk ediliyor. Bir ‘güvenlik devleti’ anlayışıyla öğrencilerimize hoyratça davranmalarından, eziyet etmelerinden rahatsızız. Öğretim elemanları olarak sınıflarda öğrencilerimizle tam mevcutlu olarak bir arada olmak istiyoruz! Aydnlık bir Türkiye ve daha iyi bir dünya için.”