Gündem Hocaların Hocası Kabaalioğlu, veda etti

Hocaların Hocası Kabaalioğlu, veda etti

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini 15 yıldan bu yana sürdüren Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu Yeditepe Üniversitesi’nden ayrıldı. Daha önce 9 yıl Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü kurucu müdürlüğü yapan Kabaalioğlu, 4 yıl Türkiye’nin AB nezdinde daimi temsilciliğinde hukuk müşavirliği, KKTC’de bir dönem rektörlük, 4 yıl İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Hocaların Hocası Kabaalioğlu, veda etti

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirip önce New York’ta Columbia ve sonra Brüksel üniversitelerinden yüksek lisans diplomaları alan Kabaalioğlu, birer yıl olmak üzere Pennsylvania, Virginia, Floransa Avrupa üniversitelerinde çalıştı. Yurtdışında 60’tan fazla üniversitede ders ve konferans veren Kabaalioğlu, ABD’de SEALS Hukuk Fakülteleri Birliği Uluslararası Komisyonu üyesi seçildi, 2009-2015 yıllarında Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son 3 yıl üst üste AALS Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği yıllık genel kurul toplantılarına konuşmacı olarak davet edilen Kabaalioğlu, halen başkan yardımcısı olduğu İktisadi Kalkınma Vakfı’nda 7 yıl süreyle başkanlık yaptı.

Katkısı çok büyük

Ayrılığının ardından Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan’ın, “15 yıl hukuk fakültesi dekanlığı önemli bir rekor teşkil etmektedir” dediği Haluk Kabaalioğlu, Hukuk Fakültesi’nde önemli işlere imza attı.

Avrupa’da 92 hukuk fakültesi ile Erasmus anlaşması imzalayan Kabaalioğlu, Rusya’da Moskova, Ivanova, Samara ve Kazan Üniversiteleri, Çin’de Nankei, Beijing Foreign Studies, Renmin ve Schenzen’de Peking University Transnational Law School ile işbirliği anlaşmaları yaptı. Üniversitede Konfüçyüs Enstitüsü kurulmasını sağladı. Mezunlar başta Harvard, Columbia, Stanford, Duke üniversiteleri, Washington College of Law, Loyola gibi üniversitelerde yüksek lisans yaptı. Bir bölümü New York Barosu sınavlarını kazanarak bu ülkede avukatlık yaptı. Son 12 yıldır Yeditepe Hukuk öğrencileri için Washington College of Law’da bir aylık yaz okulları düzenlendi.