Gündem Hoştan’ı son yolculuğuna ‘dava arkadaşları’ uğurladı

Hoştan’ı son yolculuğuna ‘dava arkadaşları’ uğurladı

14.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitiren ve birçok davada sanık olarak adı geçen ‘Arnavut Sami’ lakaplı Sami Hoştan toprağa verildi

Hoştan’ı son yolculuğuna ‘dava arkadaşları’ uğurladı


Karaciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden “Arnavut Sami” lakaplı Sami Hoştan (68), dün toprağa verildi. Cenaze törenine Hoştan’ın Ergenekon davasında birlikte yargılandığı bazı isimler de katıldı.
Hoştan için dün öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camii’nde bir tören düzenlendi. Törende Hoştan’ın annesi Makbule Hoştan, eşi Nuriye Hoştan, kızları Ebru Hoştan Konacak ve Duygu Hoştan taziyeleri kabul etti. Törene, Hoştan’ın Ergenekon davasında birlikte yargılandığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Prof. Dr. Emin Gürses, Hikmet Çiçek, Boğaç Kaan Murathan ve Sevgi Erenerol ile Sedat Peker’in kardeşi Vedat Peker ve şarkıcı Ceylan da katıldı. Susurluk davası hükümlüleri Ayhan Çarkın ve Haluk Kırcı, Nuri Ergin ve Vedat Ergin, Sedat Peker, Sedat Şahin’in yanı sıra İbrahim Tatlıses, Sincar Aşireti de çelenk gönderdi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Hoştan’ın naaşı, omuzlara alınarak araca taşındı. Hoştan Zincirlikuyu’da toprağa verildi.
‘Geç kalındı...’
Camide basın mensuplarına açıklama yapan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, “35 yıllık arkadaşlığımız var. Bir süre beraber aynı koğuşta kaldık. Hastaneye sevkinde gecikildi. Sonra da tedavisi için geç kalınmış oldu. Üzgünüm ama yapılacak bir şey yok artık” dedi. Sevgi Erenerol ise, “Öncelikle vatanına aşık bir kişiydi. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun” diye konuştu. Prof. Dr. Emin Gürses de, “Duruşmalar sırasında tanıştım. Hüseyin Görüm ve Muzaffer Tekin gibi o da cezaevinde hastalandı. Vaktinde tedavi edilmesine imkân verilmediği için hastalığı ilerledi ve vefat etti” dedi. Hikmet Çiçek, “Yüzü hep gülerdi, en son ziyaretimde kitap yazıp yazmayacağını sordum. Buna da gülmüştü” diye konuştu.