Gündem Hrant Dink cinayetinde yeni dava!

Hrant Dink cinayetinde yeni dava!

14.06.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yasin Hayal, Erhan Tuncel ve eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 11 sanığa bir dava daha açıldı. Yapılan ilk duruşmada savunma yapan Erhan Tuncel, FETÖ ile en aktif mücadele eden kişi olduğunu söyleyerek, “Olay tarihinde FETÖ terör örgütü bulunmamaktadır. Dolayısıyla örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum” dedi.

Hrant Dink cinayetinde yeni dava

Damla GÜLER - milliyet.com.tr Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 2007 yılında öldürülmesinin ardından cinayette ihmali bulunan kamu görevlilerin yargılandığı dava 2021 yılında karara bağlanmıştı.

Haberin Devamı

Kararla birlikte mahkeme, aralarında Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek’in de bulunduğu 11 sanık hakkında çeşitli suçlardan suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti. Suç duyurusunun ardından 11 sanık hakkında yeni bir dava açıldı.

"YASİN HAYAL’İ BEN AZMETTİRMEDİM"

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Yasin Hayal, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, “Ekleyecek husus yoktur” dedi. Hayal’in ardından savunma yapan Erhan Tuncel, davanın zamanaşımına uğradığını söyleyerek, “Davanın düşürülmesi yasal zorunluluktur. FETÖ ile en aktif mücadele edenlerden biriyim. Olay tarihinde FETÖ terör örgütü bulunmamaktadır. Dolayısıyla örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. FETÖ’nün en çok mağdur ettiği kişilerden biriyim. Yasin Hayal’i ben azmettirmedim” dedi. Sanık Ali Fuat Yılmazer ise savunmasının hazır olmadığını söyleyerek süre istedi.

Haberin Devamı

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak 2005 yılından itibaren İstihbarat Şube Birimlerinden elde edilen bilgi ve belgelerin diğer birimlerle paylaşılmasının yönünde yasal düzenleme ve fiili uygulama olup olmadığının bildirilmesini istedi. Tutuklu sanık Adem Sağlam’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Yazarlar