Gündem Hurdaların arasından çıkan tank mermisi patladı: 2 yaralı

Hurdaların arasından çıkan tank mermisi patladı: 2 yaralı

25.11.2008 - 19:13 | Son Güncellenme:

EDİRNE'nin Süloğlu İlçesi'nde hurdacılık yapan 50 yaşındaki Nazif Demiryapan ile akrabası Zeynep Demiryapan, topladıkları hurdaların içinde bulunan tank mermisinin infilak etmesi sonucu yaralandı

Hurdaların arasından çıkan tank mermisi patladı: 2 yaralı

Nazif Demiryapan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken, Zeynep Demiryapan ise ayakta tedavi gördükten sonra taburcu oldu.
Olay, saat 16.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi 4'üncü Sokak'taki tek katlı müstakil evin bahçesinde meydana geldi. Hurdacılık yapan 2 çocuk babası Nazif Demiryapan, askeri birliklerin tatbikat yaptığı ve sivil kişilerin girişinin yasak olduğu Kovankaya Mevkii'nde bulduğu yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki demir parçaları çuvala yükledikten sonra evinin yolunu tuttu. Nazif Demiryapan, evine geldiği sırada taşıdığı çuvalı yere bırakmasıyla birlikte hurdaların arasındaki tank mermisi büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından Nazif Demiryapan ve kardeşinin eşi Zeynep Demiryapan yaralandı. Zeynep Demiryapan Süloğlu Sağlık Ocağı2nda ayakta tedavi edildikten sonra taburcu olurken, ağır yaralanan Nazif Demiryapan Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavisi süren Nazif Demiryapan'ın hayati tehlikesi sürüyor.
Bir anda patlamanın meydana geldiğini belirten Zeynep Demiryapan, “Ne olduğunu anlamadım. Nazif ağabeyim sırtındaki çuvalı yere indirdi ve bir anda patlama oldu. Evin bütün camları kırıldı. Ben biraz uzakta olduğum için hafif yaralandım. Ancak Nazif ağabeyimin durumu ağır” dedi.
Olayın ardından polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Soruşturma sürüyor.