Gündem Hz. İsa’nın bin yıllık resmi antika dükkânında!

Hz. İsa’nın bin yıllık resmi antika dükkânında!

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Beyoğlu semtinde tarihi eser kaçakçılığına yönelik bir antika dükknına düzenlenen operasyonda aralarında Bizans dönemine ait bin yıllık Hz. İsa resmiyle 28 parça tarihi eser ele geçirildi.

Hz. İsa’nın bin yıllık resmi antika dükkânında

Arkeoloji Müzesi görevlileriyle birlikte gerçekleştirilen operasyonda dükkanın müşteri ve vatandaşa kapalı beşinci ve altıncı katlarında ele geçirilen eserlerin çalıntı olduğunu tespit eden polis, dükkan sahibi iki kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

İhbar geldi

Beyoğlu Çukurcuma’da bulunan çok katlı bir antika dükkanında tarihi eser kaçakçılığı yapıldığına dair aldığı ihbarla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, alıcı kılığında girdikleri dükkanda incelemelerde bulundu. Yaptığı keşif ve incelemelerde çok katlı dükkanın beşinci ve altıncı katının müşteriye ve vatandaşa kapalı olduğunu ve içerisinde tarihi eserler depolandığını tespit eden ekipler aldıkları mahkeme kararıyla 11 Ekim Çarşamba günü dükkana operasyon düzenledi. Arkeoloji müzesinde görevli arkeologlarla düzenlenen operasyonda müşteri ve vatandaşa kapalı beşinci ve altıncı katlarda arama yapan ekipler, Bizans dönemine ait çömlek ve paralarla yine Bizans dönemine ait bin yıllık bir Hz. İsa resmi buldu.

Haberin Devamı

2 bin yıllık kılıç

Aramalarda 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen bir kılıç da bulan ekipler, bin yıllık olduğu değerlendirilen Hz.İsa resminin ise bir yapının duvarından söküldüğünü tespit etti. Operasyonda kaçak ve çalıntı olduğu belirlenen 28 parça tarihi eser ele geçiren ekipler, antika dükkânı sahibi ve çalışanı O.G. ile İ.A isimli şahısları gözaltına alırken Müzeler Müdürlüğü’ne teslim edilen eserler üzerindeki incelemenin sürdüğü öğrenildi.

7 yıl sonra yakalandı

Üsküdar’da bulunan Silahtarağa Camii’nden 2010 yılında Allah ve Peygamber yazılı tarihi iki hat levhayı çaldığı tespit edilen Yaşar Çavdar isimli şahıs ise İzmir’de yakalanarak İstanbul’a getirildi. Mahkemeye sevk edilen Çavdar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.