Gündem İBB neyi bekliyor? Edanur’un ölümünün üzerinden günler geçti, görevden alınan yok

İBB neyi bekliyor? Edanur’un ölümünün üzerinden günler geçti, görevden alınan yok

01.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

5 yaşındaki Edanur’un İBB’ye ait su dolu çukura düşerek ölmesinden tam 5 gün sonra açıklama yapan İmamoğlu, ‘Sorumluları cezasız bırakmayacağız’ dedi. Ancak idari soruşturma kapsamında bugüne kadar hiçbir İBB yetkilisi görevden alınmadı.

Türkiye, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Menekşe Sahil Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) ait su dolu çukura düşerek yaşamını yitiren 5 yaşındaki Edanur Gezer’in yasını tutuyor. Kazdığı çukurun etrafında önlem almayan İBB yönetimine tepkiler sürerken, minik kızın ailesi sorumluların yargı karşısına çıkarılıp adaletin tecelli etmesini istiyor.

Haberin Devamı

CENAZEYE BİLE KATILMADILAR

Minik Edanur için önceki gün Esenyurt Cem Vakfı Kıraç Cem Kültür Evi’nde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül ile Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer de törene katılanlar arasındaydı. Ancak İBB’den üst düzey hiçbir yetkilinin törende olmaması gözlerden kaçmadı.

5 GÜN SONRA AÇIKLAMA

Çukur faciasından tam 5 gün sonra X hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Küçük Edanur’un, İBB’ye ait bir parkta yaşamını kaybetmesinin yasını tutuyoruz. Olayın hemen ardından başlattığımız teftiş süreci yakında tamamlanacak. Sorumluları cezasız bırakmayacağız. Adli makamların da soruşturması devam ediyor” ifadelerini kullanmakla yetindi. Ancak, olayın üzerinden günler geçmesine karşın İBB’nin başlattığı idari soruşturma kapsamında henüz bir adım atılmadı. Çukuru açıp, etrafında önlem almayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri hakkında işlem yapılmadı.

Haberin Devamı

İBB neyi bekliyor Edanur’un ölümünün üzerinden günler geçti, görevden alınan yok

'TEK İSTEĞİM ADALET'

Gözyaşı döken anne Nurcan Gezer, “Bizim yüreğimiz yanıyor, kime ne diyelim. Hükümetin adaletine güveniyoruz. Kimseden bir şey istemiyoruz, sorumlu olanların da bir an önce yargılanmasını ve cezasını çekmesini istiyoruz” dedi.

İBB neyi bekliyor Edanur’un ölümünün üzerinden günler geçti, görevden alınan yok

ANNE ARTIŞ TÜRK VATANDAŞI

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Edanur Gezer’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Göktaş, “Bu elim olay karşısında ihmali bulunanlar en kısa sürede ortaya çıkarılmalı ve haklarında gereken yapılmalıdır” dedi. Diğer yandan İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, medyada yer alan haberlerin ardından Nurcan Gezer’in durumu ile ilgili inceleme başlattı. İncelemenin ardından Nurcan Gezer’in Türk vatandaşlığı başvurusu, kabul edildi. Anne Gezer, “Yıllardır çocuklarım okula gidemiyordu. Okul görüyorlar ve gitmek istiyorlardı. Hastalanınca çocukları hastaneye götüremiyordum” diyerek duygularını ifade etti.

UZMAN BİLİRKİŞİ

Savcılığın olayla ilgili başlattığı ceza soruşturması devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya uzman bilirkişi ekibi görevlendirildiği ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Bilirkişi raporunun tamamlanmasıyla belediye görevlileri hakkında İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni alınacağı öğrenildi.