Gündem İdlib şehitlerine veda

İdlib şehitlerine veda

05.02.2020 - 16:35 | Son Güncellenme:

İdlib'te rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Deprem ve Piyade Uzman Onbaşı Kurt memleketlerinde toprağa verildi. Suriye'nin İdlib kentinde, rejim güçlerinin saldırısında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Kadir Yıldız (25), memleketi Aksaray'da yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İdlib şehitlerine veda

İdlib şehitlerinden Uzman Çavuş Serkan Deprem'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Hatay'da düzenlenen törenin ardından ambulansla Düziçi ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk babası Deprem'in naaşı, burada helalliğin alınmasından sonra İrfanlı Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin eşi Berna Deprem, kucağına aldığı 2 yaşındaki oğlu Yağız Efe ile birlikte eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşı döktü.

İdlib şehitlerine veda

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin naaşı, Çamiçi Şehitliği'nde toprağa verildi.

Mardin'deki 70. Mekanize Tugay Komutanlığı Destek Tabur Komutanlığı'ndan, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde geçici görevlendirilen Deprem'in, şehit olmadan iki gün önce babaevine izne geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

PİYADE UZMAN ONBAŞI KURT GAZİANTEP'TE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı Uğur Kurt için Gaziantep Havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Kurt'un cenazesi daha sonra tören için Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin babası Abdurrahman Kurt, annesi Döndü Kurt ile eşi Emine ve çocukları Döne (3) ile Abdurrahman (2) Kurt katıldı.

İdlib şehitlerine veda

Törende ayrıca Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve şehidin silah arkadaşları da hazır bulundu.

Şehidin eşi Hatice Kurt, cenaze aracına konulan tabuta tülbentini bırakarak gözyaşı döktü.

Kamuflaj giydirilen şehidin kızı Döne'nin, zaman zaman babasının tabutuna asker selamı verdiği görüldü.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Piyade Uzman Onbaşı Uğur Kurt'un cenazesi, mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

İdlib şehitlerine veda

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ YILDIZ'I AKSARAY'DA 15 BİN KİŞİ UĞURLADI

İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna, Suriye rejimince düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Kadir Yıldız'ın cenazesi bugün memleketi Aksaray'a getirildi. 3 yıllık asker olan Yıldız'ın cenazesi baba evinde helallik alındıktan sonra Ulu Cami önüne getirildi.

Haberin Devamı

Törene Aksaray Valisi Ali Mantı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinç, milletvekilleri, 15 Temmuz şehidi Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, ağabeyi Doğan Halisdemir, askeri erkan ile şehidin ailesi ve yakınlarının yer aldığı yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şehit Yıldız'ın kardeşlerinden Hacı Yıldız, ağabeyinin tabutuna, asker selamı verip, ''Vatan sağ olsun kardeşim'' dedikten sonra sarıldı. Acılı aile üyeleri de tabuta sarılıp, ''Türkiye Cumhuriyeti sağ olsun. Kanın yerde kalmadı, kalmayacak'' diyerek, gözyaşı döktü.

TORUNUNU, OĞLUNUN TABUTUNUN ÜZERİNE KOYDU

Acılı eş Türkan Yıldız'ın güçlükle ayakta durduğu cenazede, 4 ay önce eşi Kıymet Yıldız'ı kaybeden baba Ata Yıldız, torunu 8 aylık Ebrar Yıldız'ı, bir süreliğine oğlunun tabutu üzerine koydu.

Haberin Devamı

Şehit Yıldız'ın cenazesi kılınan namazın ardından Somuncu Baba Şehitliği'ne defnedildi.

İdlib şehitlerine veda

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YÜREK YAKTI

Şehit Kadir Yıldız'ın 2 yıl önce, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, 'N'apayım abi gitmeyelim de? Vatan elden gidiyor. Vatana canını verecek adam lazım. Ben gitmez, sen gitmezsen kim savunacak Türkiye Cumhuriyeti'ni? Biz vatanımız için doğmuş, vatanımız için can verecek adamlarız'' yazdığı görüldü.

Yazarlar