Gündem İHL’ye katsayı kolaylığı yok

İHL’ye katsayı kolaylığı yok

14.09.2008 - 00:36 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) imam hatipler ve meslek liselerine üniversiteye girişte katsayı kolaylığı sağlayan bir düzenleme sunulmadığını bildirdi.

İHL’ye katsayı kolaylığı yok

Yükseköğretime giriş sisteminin yeniden düzenlenmesi amacıyla YÖK tarafından bir çalışma yürütüldüğünü belirten MEB, Milliyet’te yer alan, imam hatiplilerle meslek liselilerin üniversiteye girişte en düşük katsayı oranının 0.3 yerine 0.6’ya yükseltilmesi yönünde YÖK’e öneri sunulduğu yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden “imam hatipler için yeni katsayı önerisi” başlıklı habere yönelik olarak yapılan açıklamada, bakanlığın kesinlikle YÖK’e ifade edilen mahiyette bir öneride bulunmadığı da belirtildi.
MEB, haberin iktidara karşı dini konular üzerinden, imam hatip okulları üzerinden muhalefet yapma refleksinin bir devamı olduğunu ve eğitimde yaşanan problemleri ortadan kaldırmaya yönelik her teşebbüse imam hatip liseleri kılıfı giydirilerek gerginlik çıkarılıp olumlu çalışmaların sabote edildiğini öne sürdü.