Gündem ‘İki kırmızı çizgimiz var: Vatan ve bayrak’

‘İki kırmızı çizgimiz var: Vatan ve bayrak’

14.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır, bir vatan iki bayrak. Mısır’daki sağır sultan da duysun” dedi. Kılıçdaroğlu, gençlere “Baharı getirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidin” diye seslendi.

‘İki kırmızı çizgimiz var: Vatan ve bayrak’

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akeşenir ve Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte dün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen Ankara Büyükşehir Belediyesi 4. Yıl Projeleri Tanıtım Törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GENÇLER BELİRLEYECEK: Önümüzdeki seçimlerin kaderini belirleyecek olanlar sizlersiniz. İlk kez sandığa gidip ilk oyunu kullanacak olan 5.5 milyon genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek. Size güvenimiz sonsuzdur.

BAŞKANLAR HESABINI VERİYOR: Bizim belediye başkanlarımız yani Millet İttifakı’nın belediye başkanları yapmış oldukları bütün harcamaların hesabını veriyorlar. Az önce Başkan dedi ki metroyu yapacağız, izin vermiyorlar, siz yapın, onlar yapmıyorlar... Sayın Başkanım Allah nasip eder siz de cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksınız, o izin verilmeyen belgelerin tamamına Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olarak imza atacaksınız.

SAĞIR SULTAN DUYSUN: Bunlar geldiler; şöyledir, terörle iltisaklı, şununla işbirliği... Bir sürü laflar, palavralar, yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum; Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır, bir vatan, iki bayrak. O kadar, nokta. Mısır’daki sağır sultan da duysun. Gözümüzü kırpmadan bayrağımızı indirmeyiz, vatanımızı terk etmeyiz.

Haberin Devamı

HER EVDE HUZUR OLACAK: İktidar olduğumuzda göreceksiniz, nasıl bir Türkiye olduğunu göreceksiniz. Her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi. Bir mülteci kampı değil, onuruyla yükselen ve büyüyen bir Türkiye’yi göreceksiniz. Dünyaya örnek olacak pek çok projenin altına imza atacağız. Türkiye’yi bölgesinin en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Akdeniz’i göreceksiniz, Akdeniz havzasını göreceksiniz, oranın nasıl bir üretim merkezi haline dönüştüğünü göreceksiniz.

ZENGİNLİK GELECEK: Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki bu pazar işim vardı demeyin, 14 Mayıs’ta tatile gideceğim demeyin, sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, sandığa sahip çıkacaksınız ve dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız; otoriter bir yönetimi demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik diyeceksiniz. Öyle ‘bunlar gelecek, yardımlar kesilecek’. Hiçbir yardım kesilmedi, tam tersine yardımlar arttı. Hiç endişe etmeyin bu güzel ülkemize baharı getireceğiz. Barışı, huzuru getireceğiz. Ve en önemlisi zenginliği getireceğiz. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz.

Haberin Devamı

Yarın Bulgaristan’da

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla ilk yurt dışı ziyaretini yarın Bulgaristan’a gerçekleştirecek. Çeşitli temaslarda bulunacak Kılıçdaroğlu, gençlerle bir araya gelecek, Kırcaali Belediyesi’ni ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde ise Edirne’ye geçecek. Kılıçdaroğlu, bugün ise Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz ve Caferi toplumunun kurum temsilcileriyle özel bir görüşme yapacak.

Millet İtifakı’nda seçim günü alarmı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Millet İttifakı bünyesindeki partilerin kurmaylarının yer aldığı “Seçim Güvenliği Komisyonu”, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda seçim ve sandık güvenliği konusunu masaya yatırdı. Komisyon seçimin yapılacağı 14 Mayıs’a kadar her hafta toplanacak ve alınması gereken önlemler kapsamında yürütülen çalışmaları titizlikle takip edecek. Seçim gününde seçmenin oy kullanmasını teşvik etmek ve kolaylaştırmak için kolları sıvayan Millet İttifakı, özellikle üniversite öğrencileri ve deprem bölgesinden kaydını aldırmayıp farklı illere gitmiş seçmenlerin sandığa ulaşımını sağlayacak. İmkansızlıkları dolayısıyla oy kullanacağı yere ulaşamayan seçmenlere gerekli destek verilecek. Arzu eden seçmenler, oy kullanacakları yerlere taşınacak.