Gündem İki kişi kayıp

İki kişi kayıp

29.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Batı Karadeniz’de selle mücadele sürüyor. 5 bakan çalışmaları takip ediyor. Kastamonu ve Düzce’de 2 kişinin kayıp olduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

İki kişi kayıp

HABER MERKEZİ - Batı Karadeniz’de günlerdir etkisini sürdüren sağanak nedeniyle oluşan sel felaketiyle mücadele devam ederken Kastamonu ve Düzce’de sel sularına kapılan iki kişi aranıyor. Dere yataklarına yakın evlerin tahliyesi dün de sürerken bazı binalar ve köprüler dün de yıkıldı. Sağanak yağış dün Bartın, Zonguldak’ın batı ilçeleri Bolu, Düzce ve Sakarya’nın bazı ilçelerinde etkili oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı da Derya Yanık bölgede çalışmaları yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

TSK’dan köprü

BARTIN: Bartın’da 5 gündür etkili olan sağanakta Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca beldelerinden gelen ırmakla Ulus ilçesi ile Arıt bölgesinden gelen ırmak, taştı. Kozcağız Barajı’nın tahliye tünellerinden bırakılan su nedeniyle 4 katlı bir bina ile yanındaki tek katlı müstakil ev yıkıldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Irmağı 8 metre yükseldi. Şu anda 135 ev iş yerine su girdi” dedi. Bakan Soylu da Bartın’da incelemelerde bulundu. Soylu, “Birkaç köprü gitti. Özellikle yukarıda Şarköy’ün köprüsü var, orası gitti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istedik, oraya bir köprü gelecek. Metrekareye 300 kilogram çok büyük bir yağış. Bin 53 su baskını yaşandı” dedi.

KASTAMONU: Yolların çöktüğü ilçelerin Kastamonu kent merkezi ile bağlantısı kesildi. Küre’de dereler taştı. İnebolu yolunda heyelanlar meydana geldi. İhsangazi ilçesinden Küre İkizciler köyüne orman kesimi işi için gelen Recep Bakırcı (22), İkizce Deresi’nde yaşanan su yükselmesini görüntülemek istedi. Dere kenarına gelen Bakırcı dengesini kaybederek sel sularına kapıldı. Ankara’dan gönderilen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Kastamonu JAK ekipleri ile JÖAK Su Altı Arama Ekipleri bölgeye gelerek arama çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

TEM kapandı

Kastamonu’dan Konya’ya giden yolcu otobüsü, kayganlaşan Kastamonu çevre yolunda kontrolden çıktı ve tarlaya yuvarlandı. Kazada yedek şoför Mehmet Kaymaz ayatını kaybetti, biri ağır 19 yolcu da yaralandı. DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, “Miktar olarak geçen seneye yakın yağış oldu fakat o taşkınlar yok; çünkü yatak genişliğini 28 metreden 70 metreye çıkardık” dedi.

ZONGULDAK: Çaycuma ilçesinde önceki gece Sanayi Sitesi sular altında kalırken kağıt fabrikasının yakınından geçen dere de taştı. Merkezden Kilimli ilçesine ulaşımı sağlayan tünelin içinde bazı yerlerde asfalt kabardı. Alaplı ilçesinde alternatif grup yolun köprüsünde hasar oluşurken, Çatak Köprüsü’ndeki hasar sebebiyle 10’larca köye ulaşım kesildi. Alaplı’nın Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydım “Bu bölgenin afet ilan edilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BOLU: Bolu’da Büyüksu Deresi’ndeki taşkın sebebiyle merkeze bağlı Göynükören ve Okçular köyleri ile Gerede ve Mengen ilçelerinde su baskınları yaşandı. Mengen ilçesinde Yörükler ve Kadısusuz köprüleri yıkıldı. Mengen ile Pazarköy arasındaki yol çöktü. Sağanak nedeniyle saat 03.30 sıralarında TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi İstanbul yönünde toprak kayması meydana geldi, TEM’in İstanbul yönü bir süre trafiğe kapatıldı.

Afet bölgelerine 500’er bin TL yardım

Karabük’te incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Karabük Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Fuat Gürel’den bilgi aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Yanık, “Biz bakanlık olarak ilk elde Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları hesabına 500’er bin lira, toplamda 2,5 milyon lira nakdi destek gönderdik. Evlerini tahliye etmek durumunda kalan vatandaşlarımıza hemen avans niteliğinde 3’er bin lira, tedbiren evlerini tahliye etmek durumunda olan hanelerimize de 1500’er lira nakdi destek sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Operatör suya kapıldı

DÜZCE: Sağanakla sürüklenen ağaç ve atıklar, Üçköprü Köprüsü’nün ayaklarını tıkayarak taşkına neden oldu. İl Özel İdaresi’nin iş makinesi ile çalışma başlatıldı. Bu sırada operatör Okan Bayrak’ın kullandığı iş makinesi, devrildi. Bayrak, sulara kapılarak gözden kayboldu. AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri Bayrak’ı bulmak için çalışma başlattı.

 

 

 

Yazarlar