Gündem İlişki Uzmanı Adil Yıldırım: Sosyal medya ilişkilerin bitme nedeni

İlişki Uzmanı Adil Yıldırım: Sosyal medya ilişkilerin bitme nedeni

27.11.2023 - 16:02 | Son Güncellenme:

Yazar ve ilişki uzmanı Adil Yıldırım, Milliyet.com.tr’nin Youtube kanalına konuk oldu. Beste Sırapınar’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, izleyenleri sosyal medya konusunda uyardı.

İlişki Uzmanı Adil Yıldırım: Sosyal medya ilişkilerin bitme nedeni

YENİ ADIMLAR YENİ KAPILAR AÇIYOR

Haberin Devamı

İnsanların bazen âşık olmasa da ya da aşkları bitmiş olsa da ilişkilerine devam ettiğini anlatan Adil Yıldırım, bunun son derece yanlış olduğunu, özellikle 23-24 yaşlarındaki gençlerde bu örnekleri gördüğünü ve çok şaşırdığını söyledi. Yeni adımlar atanların hayatta karşılarına yeni kapılar açılacağını ve mutsuz olunan bir ilişkinin devam etmemesi gerektiğini vurguladı.  Aşk olmadan sırf mantıkla bir ilişkiyi yürüten insanların ilk önce kendisine saygısızlık yaptığını da ekledi.

‘’LOVE BOMBİNG’’ TAM BİR TUZAK

Adil Yıldırım son dönemde özellikle gençler arasında yaygınlaşan bazı terimlere de değindi. Love Bombing’i sosyal medyada ortaya çıkan dehşet bir tuzak olarak tanımladı.

SOSYAL MEDYA BİR BAĞIMLILIK

Haberin Devamı

Beste Sırapınar’ın sosyal medya ilişkileri nasıl etkiliyor sorusuna Adil Yıldırım, ‘’Sosyal medyanın özellikle evlilik kavramını derinden sarstığını düşünüyorum. Çok alternatif var algısı yaratılıyor. İnsanların kafasında boşansam bile hemen bulurum birini düşüncesi oluşuyor. Ama hiç öyle değil. Çünkü sosyal medyadan tanıştığın insan seninle birlikte bir sürü kişiyle yazışıyor. Oysaki sen hayatındaki insanın başrolündesin’’ cevabını verdi. Yıldırım, hayatımıza aldığımız kişilere de dikkat etmemiz gerektiğini belirterek; ’Hayatımıza aldığımız, yeni tanıştığımız her insan bize duygularını ve travmalarını transfer eder. Peki biz buna hazır mıyız? Bazen derler bana hiç kötülük yapmadı ama kendimi kötü hissediyorum. Çünkü duygularını ve travmalarını sana aktarıyor. O yüzden herkesi hayatınıza almayın’’ uyarısında bulundu.