Gündem İmamoğlu, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi: Bu saatten sonra ittifak kaçınılmaz

İmamoğlu, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi: Bu saatten sonra ittifak kaçınılmaz

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin İstanbul’da en az 25 ilçeyi alabileceğini söyleyen İmamoğlu’nun yerel seçimde iş birliği tartışmaları için ise “Bu saatten sonra Türkiye’de ne olursa olsun ittifaklar olur. İttifaklar kaçınılmaz” dediği öğrenildi​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.

İmamoğlu, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi: Bu saatten sonra ittifak kaçınılmaz

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin ilçe başkanlarıyla bölge bölge bir araya gelerek İBB’nin yürüttüğü çalışmaları anlattı, değişim talebi ve yerel seçime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre İmamoğlu, görüşmelerinde, İstanbul’un 39 ilçesinden en az 25’i alacak potansiyele sahip olunduğunu savunarak, şu görüşleri dile getirdi: “En az 25 ilçeyi almak zorundayız. Alacak gücümüz var ve alacağız. Bunun için partinin içinde değişim de olması gerekir. Bu iş ahbap çavuş ilişkisiyle olmayacak. İlçelerde seçime kazanabilecek adaylarla girmemiz lazım. Yönetenler arasında eğer değişim karşıtı, değişime karşı duranlar varsa, bu; partinin sıkıntıya girmesine ülkenin sıkıntıya girmesine sebep olur. CHP değişirse, Türkiye değişir. CHP değişecek, Türkiye değişecek.”

Görüşmelerde yerel seçimde işbirliği tartışmaları da gündeme geldi. İmamoğlu’nun ise “Bu saatten sonra Türkiye’de ne olursa olsun ittifaklar olur. İttifaklar kaçınılmaz, olmak zorunda” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ortak aday zirvesi

CHP kurmaylarının aktardığına göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul il kongresinin tek adaylı olmasını istiyor. Bunun için de mevcut il yönetimi ile İmamoğlu kanadına “bir araya gelin, bir ortak aday çıkarabiliyorsanız çıkarın” mesajını iletti. Ancak kulislere yansıyan bilgiler ortak aday konusunda henüz bir uzlaşı sağlanamadığını ortaya koyuyor. İstanbul il kongresi için ortak aday belirlemek üzere 39 ilçe başkanının da, önümüzdeki günlerde biraraya gelmesi bekleniyor. İlçe başkanları toplantısından çıkacak isim Kılıçdaroğlu’na önerilecek.

Başkanlıkta adı geçenler

İstanbul İl Başkanı konusunda, Erdoğan Toprak’ın, Kılıçdaroğlu’na Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’i önerdiği konuşuluyor. Eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel ile İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar’ın isimleri de dillendiriliyor.

‘Adayımız’ demesi sevindiricidir

 

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, elektrikliye dönüştürülen İETT otobüsünün tanıtım programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “İBB Başkanı olarak CHP’nin bir evladı olarak İBB Başkanlığı yolculuğunda varım demekle fikrimi ve niyetimi açıklamıştım. Bu yolculuğuma tabii ki Sayın Genel Başkanımızın bir destek vermesi ve adayımızdır demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, tariftir. Bundan sonrası partimizin kurullarının alacağı kararlarla netleşecek” diye konuştu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ittifaka kapılara kapattığı yönündeki söylemleri de değerlendiren İmamoğlu, “İstanbul’daki seçim sadece bir yerel seçim değildir. Bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Kapıları kapattı düşüncesine katılmıyorum” ifadelerini kullandı.