Gündem İmralı’da deprem güçlendirmesi

İmralı’da deprem güçlendirmesi

21.11.2008 - 11:07 | Son Güncellenme:

.

İmralı’da deprem güçlendirmesi

TERÖRİSTBAŞI Abdullah Öcalan’ın hükümlü bulunduğu İmralı Adası’ndaki binalara deprem güçlendirmesi yapılıyor. Olası depreme karşı başlatılan inşaat çalışmalarında, Öcalan'ın kaldığı bina depreme dayanıklı olduğu için elden geçirilmeyecek.
Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı’da yargılanıp, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan’ın cezasını çektiği İmralı'daki binalar, olası depreme hazır hale getiriliyor. Adalet Bakanlığı, 50’a yakın binanın bulunduğu İmralı’daki yapıları güçlendiriyor. ‘Yaşar Ağa- İstanbul’ adlı yük gemisiyle Mudanya’daki iskeleden İmralı’ya inşaat malzemeleri, iş makineleri ve kamyonlar taşınıyor. İmralı Adası’nda bin civarında Adalet Bakanlığı ve askeri personel bulunduğunu belirten yetkililer, “Ada’da yeni yapılanların yanı sıra, eskiden kalan binalar da bulunuyor. Prefabrikler de var. Depreme karşı güçlenme yapılması için İmralı’da çalışmalar başladı” dedi.

Haberin Devamı

CEZAEVİ YENİLENMEYECEK

Abdullah Öcalan’ın kaldığı cezaevinin depreme dayanıklı olduğunu ve yenilenmeyeceğini belirten yetkililer, İmralı’da inşaatta çalışacak olan personelin güvenlik soruşturmasını yaptıklarını, sakıncalı olanların adaya gidişine izin verilmediğini söylediler.
Abdullah Öcalan İmralı’ya gelmesiyle, İmralı’da cezaevi ve hizmet binalarının bulunduğu bölgenin çevresi tamamen elektronik teller ve kamera sistemi ile donatıldı. Öcalan kaldığı tek kişilik koğuşunda 24 saat izleniyor.