Gündem‘İnce’ye her türlü yardıma hazırız’

‘İnce’ye her türlü yardıma hazırız’

13.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden yapılan 14 televizyonun Seçim Özel Ortak Yayını’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İnce’ye her türlü yardıma hazırız’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Erdoğan, özetle şunları söyledi:  

Haberin Devamı

MUHARREM BEY’İ ARADIM: Bu yarışa birlikte çıktığımız Muharrem Bey’in buradan ayrılışına doğrusu üzüldüm. Maalesef kaset kumpaslarıyla makama gelen Bay bay Kemal’in karşısına rakip olunca böyle bir komployla karşılaştı. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen, ortaklık kuran Kılıçdaroğlu, özellikle tabi karşısına çıkınca böyle bir saldırıyla karşılaştı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişiden söz ediyoruz. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. Ben bugün Muharrem Bey’i aradım. Kendisine bu süreçle ilgili, böyle bir şey, nasıl saldırı oldu filan diye, bunları bir kendisiyle konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla ortada Kılıçdaroğlu’nun şu anda kol kola olduğu, bu Muharrem Bey’den sadır olan bir şeydir diye söylemiyorum, ama bu bir FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir, geçmişte de bunlar yapıldı. Malum Kılıçdaroğlu bu makama bir kaset komplosuyla geldi.

Haberin Devamı

YALNIZ BIRAKMAK DOĞRU OLMAZ: Muharrem Bey’in bu kararının arkasında tabii birçok şüphesiz ki gerçekten namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu ben bugünkü görüşmemizden anlıyorum. Böyle bir durum söz konusu. Bir insanın her şeyden önce namusu haysiyeti çok çok önemli bu tür iftiralarla karşı karşıya kalırsa en son da olsa böyle bir yoldur. Gelinen nokta da budur. Avukatlarına vesaire böyle bir görevi verdiğini zaten ifade ettiler. Devlet olarak yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik böyle bir yarışta yalnız bırakmak asla doğru olmaz. Bunlar zaten bulunduğumuz makamın da görevidir. Yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı, temennim odur ki sonucu hayır olsun.

50 ARTI 1’İN DEĞİŞMESİNDEN YANAYIM: (Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 50 artı 1 şartı değişecek mi?) Böyle bir düzenlemeye katılacak olan siyasi partiler olursa, bunun olmaması söz konusu değil, olabilir. Doğrusu ben de olmasından yanayım. Bu seçimden sonra böyle bir adım atılabilir, ben şahsen böyle bir adımın atılması halinde buna taraftarım.     

‘Demokrasinin gereği neyse onu yaparız’

SANDIK SONUCUNU KABUL EDERİZ:  (Seçimi kaybederseniz tavrınız ne olur?) Bunu değerlendirmeyi bile gereksiz buluyorum. Biz Türkiye’de demokratik yolla iktidara geldik halkımızın teveccühüyle iktadara geldik, yani milletimiz ola ki böyle farklı bir karar verecek olursa, demokrasinin gereği neyse biz yine aynen bunu yaparız, başka yapılacak bir şey yoktur. İstanbul’da belediye başkanlığını CHP aldığı zaman bizim belediye başkanımız hayır biz buradan çıkmıyoruz dedi mi? Kazananlara kalktılar makamı verdiler. Bu tür anlayış yapı CHP’ye aittir. Hiçbir zaman milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik, Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır, sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir.

Haberin Devamı