Gündem İnternetten bile satıyorlar! İçinde zehir var

İnternetten bile satıyorlar! İçinde zehir var

15.04.2021 - 12:51 | Son Güncellenme:

İstanbul’da dünyaca ünlü parfüm markalarının sahtesini yaparak internet üzerinden satıp, yurt dışına gönderen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 18 milyon TL değerinde binlerce sahte parfüm ele geçirildi.

İnternetten bile satıyorlar İçinde zehir var

Ferit ZENGİN / milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İstanbul'da ünlü parfüm markalarının sahtelerini üreten bir şebekeye polis operasyon düzenledi. Operasyon, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 ayrı ilçede gerçekleştirildi. Yapılan takip çalışmalarının ardından Bağcılar, Bahçelievler ve Esenler’de 5 ayrı adrese operasyon düzenledi. 

Baskında merdiven altı atölyelerde üretilen 21 bin 439'u satışa hazır, 25 litresi konsantre halde 18 milyon 452 bin 960 lira tutarında sahte parfüm ele geçirildi.  H.B., M.E.T, H.D., H.E. ve S.K. isimli şebeke üyelerini adreslerinde polis tarafından gözaltına aldı.

PİYASA DEĞERİ 18 MİLYON TL

Baskın yapılan imalathane ve depo olarak kullanılan adreslerde yapılan aramalarda, piyasa değeri 18 milyon 452 bin 960 lira olan 21 bin 439 satışa hazır halde parfüm, 25 litre parfüm, parfüm yapımında kullanılan makine, 462 bin 742 adet boş parfüm şişesi, kapağı ve kutusu ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yapılan incelemelerde ele geçirilen parfümlerin bir kısmını internet üzerinden bir kısmının ise yurt dışına gönderilmesinin planlandığını ortaya çıktı. İlk incelemelerde başta cilt kanseri olmak üzere birçok hastalığa yol açtığı tespit edilen sahte parfümlerini imha edileceği öğrenildi.

 

 

Yazarlar