Gündem İnternetten GSS borcu sorgulanıyor mu?

İnternetten GSS borcu sorgulanıyor mu?

12.07.2016 - 12:27 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar prim borçlarını internetten öğrenebiliyor. GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştiren bireyler borçları hakkında bilgi sahibi olarak aldıkları hizmette kesintiyi önleyebilirler. GSS borç sorgulama işlemlerinin tüm detaylarını haberimizde bulabileceksiniz.

İnternetten GSS borcu sorgulanıyor mu

Günümüzde teknoloji artık ilerleyerek yaşamımızın her alanında yardımcı olmaktadır. Bir çok alanda internete başvurabilmekteyiz. Artık herkesin evinde internet bağlantısı bulunmaktadır. Bizde bu modern çağın yeniliklerinden faydalanmak amacı ile bir çok işlemlerimizi internet aracılığı ile online olarak yapma imkanı sağlayabiliyoruz. Bir çok alanda yapılmakta olan bu online işlemler çok kolay ve pratik bir sistemdir. Ülkemizde sağlık kurumlarından eğitime kadar pek çok alanda yapılmakta olan online işlemler inanılmaz derece de pratiktir. Vatandaşların kısa sürede beğenisini toplayan online işlemler çok kısa sürede yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok da sağlık sektöründe yapılmakta olan yenilikler vatandaşlara büyük kolaylık sağlanmıştır. Artık sağlık alanında herhangi bir işlemlerimiz olduğunda ilgili kurum ve kuruluşlara gitmeden internet aracılığı ile yapabilmekteyiz. Bu işlemler sayesinde vatandaşlar vakitlerini çok fazla bir şekilde harcamayarak online olarak internet yardımı ile sadece dakikalarca sürmektedir.

Haberin Devamı


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemi bütün vatandaşlar arasında bilinmektedir. E- devlet sistemi sayesinde hem kurum ve kuruluşlarda olan yoğun kalabalığı azaltmakta hem de vatandaşların çok fazla vaktini almadan sadece dakikalar süren işlemleri yapmayı hedeflemiştir. E- devlet sistemi bünyesinde her alanda bir çok işlem barındırır. Bu işlemler arasında GSS borç sorgulama işlemi de bulunmaktadır. GSS yani açılımı Genel Sağlık Sigortası olan 18 yaş altında ülke geneli tüm çocuklara sağlanmakta olan bir sigorta çeşidi olduğunu bilmektesiniz. E- devlet sistemi üzerinden artık GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Fakat e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmanız için ya da GSS borç sorgulama işlemi yapmanız için bir şifreye ihtiyacınız vardır. E- devlet şifresi olarak bilinmekte olan bu şifreyi internet ortamından almanız mümkün değildir. E- devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. PTT şubesine giderek kimlik kartınızda bulunmakta olan T.C. kimlik numaranız ile e- devlet şifre talebinde bulunabilirsiniz. Bulunmuş olduğunuz e- devlet şifre talebinizde sadece 2 TL işlem ücreti vererek size özel bir kapalı zarfta e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra internet aracılığı ile e- devlet sistem sayfasına tıklayabilirsiniz. E- devlet sistem sayfasına tıkladığınız zaman sayfada bulunmakta olan arama kısmına GSS borç sorgulama yazısını yazınız. GSS borç sorgulama yazısına tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan sekmede sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulama işleminizi almış olduğunuz e- devlet şifreniz ile ve de T.C. kimlik numaranız ile yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde GSS borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde e- devlet sistemi üzerinden çok pratik ve basit bir şekilde sadece dakikalarınızı alarak GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmeniz mümkün olacaktır. Böylece çok fazla vakit kaybı yaşamadan sadece dakikalar alan işlemler ile internet aracılığı ile online işlemler yapabilirsiniz.