Gündem İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 bursluluk sınav sonuçları

İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 bursluluk sınav sonuçları

09.07.2019 - 16:18 | Son Güncellenme:

2 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ve 5,6,7,8, hazırlık sınıfı ile 9 ,10, 11. sınıfların ter döktüğü bursluluk sınav sonuçlarına ilişkin araştırmalar sürüyor. Bursluluk sınavına katılan öğrenciler, İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arıyor. İşte ayrıntılar...

İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 bursluluk sınav sonuçları

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11’inci sınıfları ilgilendiren bursluluk sınavı başvuru işlemleri, 11-22 Mart 2019 tarihinde alınmıştı. Ardından 2 Haziran 2019 günü uygulanan bursluluk sınavı sonrasında adaylar, sonuçlar için geri sayım başladı. İşte 2019 bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanacağı o tarih...

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları, 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmîinternet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

c. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.