Gündem İran intikam timi silahlarıyla yakalandı

İran intikam timi silahlarıyla yakalandı

23.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da İsrailli diplomatlar ile turist gruplara yönelik kaçırma ve saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen İran İstihbarat Servisi SAVAMA bağlantılı bir saldırı timi yakalandı.

İran intikam timi silahlarıyla yakalandı

FERİT ZENGİN İstanbul - Tahran’da son dönemlerde İranlı bilim insanlarına yönelik gerçekleşen suikastlar ve geçtiğimiz 22 Mayıs’ta Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Albayı Seyyad Hodayi’nin suikasta kurban gitmesinin ardından yükselen intikam yeminleri sonrası İsrail, Türkiye’de turist olarak bulunan yüzden fazla vatandaşına “İran’ın hedefindesiniz, derhal Türkiye’yi terk edin” şeklinde uyarı mesajı göndermişti. İstanbul’da yaşayan ya da turist olarak bulunan İsraillilere yönelik kaçırma ve öldürme eylemleri planlandığı bilgisini alan Türk istihbarat ve güvenlik makamları, aralarında olaylarda yer alacak tetikçilerin de bulunduğu bir saldırı timinin İstanbul’da bulunduğunu ve İstanbul Beyoğlu’nda bulunan bir otelde kalan eski bir İsrail Büyükelçisi’nin eşiyle, birkaç İsrailli turiste saldırı ve kaçırma eylemi yapacağını tespit etti. Geçtiğimiz 17 Haziran Perşembe gecesi MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda Beyoğlu Kuloğlu mahallesindeki The Soul Otel ile üç ayrı günlük kiralık eve düzenlenen opersayonda aralarında yerli işbirlikçilerin de bulunduğu 10’a yakın şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Saldırı için plan aşamasında yakalanan timde öğrenci görünümündeki istihbarat servisi mensuplarının yanı sıra iş insanı ve turist görünümündeki Devrim Muhafızlarlarının bulunduğu iddia edildi. Gözaltı süreleri uzatılan İranlıların sorguları sürüyor. İsrail istihbarat servisi MOSSAD, hedefteki vatandaşlarını adreslerinden alarak özel uçakla Tel Aviv’e gönderdi.