Gündem İşkence toplantısında ‘işkence’ protestosu

İşkence toplantısında ‘işkence’ protestosu

31.10.2008 - 02:22 | Son Güncellenme:

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nın düzenlediği işkenceyle mücadele toplantısında, Metris Cezaevi’nde işkence yapılarak öldürülen Engin Çeber’in avukatı ve ailesi ile Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD), protesto gösterisinde bulundu. Toplantı ardından Bakan Çiçek bir konuşma daha yaptı, ancak bir kez daha protestoya uğradı

İşkence toplantısında ‘işkence’ protestosu

Çiçek’in konuşmasının ardından oturduğu yerden kalkan Tanay, Çeber’in öldürülmesinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen bir şey yapılmadığını söyledi. Tanay’ı dinlemeyen Çiçek, salondan ayrılmaya çalışırken, bir grup TAYAD üyesi, “Özür değil, adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı. “İşkenceye hayır” sloganları atan Tuncer Gümüş, Hakan Yılmaz ve Melek Serim adlı kişileri, polis gözaltına alma girişiminde bulundu. Kameralar önünde TAYAD’lı grubun ağızları kapatılarak salondan çıkarılmak istenmesi, “İşkence toplantısında işkence yapılıyor” itirazları üzerine sonuçsuz kaldı.
Basına açık olarak yapılması planlanan toplantı, olayların ardından basına kapatıldı.

Haberin Devamı

Baba Çeber: Umutsuzum, korkuyorum
İşkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber’in babası Ali Çeber, soruşturmanın savsaklandığını savunarak, “Dava açılmasını zamana yayıyorlar. Umutsuzum. Hiçbir tutuklu yok” dedi. Çeber, dün oğlunun avukatı Taylan Tanay’la birlikte CHP Sivas Milletvekili Malik Özdemir’i ziyareti etti.
Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ