Gündem İşkenceci kızlara 10’ar yıl hapis

İşkenceci kızlara 10’ar yıl hapis

01.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’da şubat ayında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y. havalimanında çalışan Kübra T.,   sigortacı Esra K. ve arkadaşları Gülbahar B. ile sosyal medyada tartıştı.

İşkenceci kızlara 10’ar yıl hapis

Üniversiteli kızlar, tartıştıkları kızları evlerine çağırdı. Evde Kübra T. ve Esra K.’ya biber gazı sıkan, copla döven öğrenciler, Gülbahar B.yi bir odaya kapattı. Olayı telefonla kaydeden öğrenciler, görüntüleri de sosyal medyada paylaştı. Ardından üç üniversiteli hakkında dava açıldı. Olayın erkek arkadaş meselesinden kaynaklandığını belirten sanıklardan Hasibe H. “Evde bulunan iki elektroşok tabanca kutusunu Mihriban memleketinden getirmişti. Kutular boştu, içine takı koyuyorduk” dedi.

Haberin Devamı

‘Elektroşok verdiler’

Şikayetçi Kübra T. ise “Mihriban ellerime elektroşok verdi. Sonra Esra’nın yüzünü kan içinde gördüm. Esra sürekli ‘Ne olur yapmayın’ diyordu. O sırada biber gazı sıktılar” diye konuştu. Esra K. kendilerine elektroşok verildiğini iddia etti. Mahkeme, Hasibe H. (25) ile Mihriban Y.’ye (19) ‘Kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 10’ar yıl hapis cezası verdi, Nurcan Ç. ise beraat etti. Yargıtay cezayı onarsa iki üniversiteli tutuklanacak.